Gazete Vatan Logo

Bu akademide elit yatçılar yetişiyor

Türkiye’nin önde gelen denizcilerinden Levent Baktır’ın kurduğu Xone Superyacht Academy genç denizcileri eğitiyor ve yatçılık endüstrisine yenilikçi ve yaratıcı standartlar kazandırıyor.

Bu akademide elit yatçılar yetişiyor

Ülkemizde yatçılık son yıllarda dünya standartlarını zorluyor. Hem yat eğitimlerinin artması hem de yeni marinaların açılması Türkiye’yi Akdeniz’in önemli bir yat merkezi haline getiriyor. Levent Baktır, Türkiye’nin önde gelen denizcilerinden biri. 18 yılı aşkın süre milyonlarca mili seyir defterlerine işlemeyi başaranmış bir isim. Usta denizci bugün, yine geçmişten gelen büyük bir hayalini hayata geçirerek, bilgi, deneyim ve deniz sevgisinin, kurucusu olduğu Xone Superyacht Academy çatısı altında genç denizcilere aktarılmasını sağlıyor. Xone Superyacht Academy, 10 yılı aşkın süredir profesyonel ve amatör denizcilere özel onlarca farklı eğitim programı sunuyor ve yatçılık endüstrisine yenilikçi ve yaratıcı standartlar kazandırıyor. Akademi’de, alanlarında akademik geçmişe ve deniz tecrübesine sahip, çoğunluğu Denizcilik Fakültesi mezunu, uluslararası mercilerden yetkilendirilmiş geniş bir eğitmen kadrosu görev yapıyor.Dünyayı keşfetmeye hazırlar

Xone Academy, başarısını bir adım öteye taşıyarak, bugün hâlâ IYT Worldwide tarafından en üst seviye olan “Profesyonel Eğitmen Yetiştirme” seviyesinde yetkilere sahip dünyadaki sayılı okullardan ve Doğu Akdeniz bölgesindeki tek okul durumunda. Akademi, varolan sisteme tam uyum yerine sisteme yeni bir bakış açısı getirmek ve onu geliştirmek felsefesi ile çalışmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Baktır, Xone Akademi’de sunulan eğitimlerin şöyle anlatıyor: “Eğitimlerin başında İngiliz Denizcilik Müsteşarlığı olarak da nitelendirebileceğimiz ve yat sektörünün en değerli sertifikasyon kurumu olan MCA (The Maritime and Coastguard Agency) tarafından onaylı 200 groston ve 500 groston yat kaptanlığı geliyor. Bu yetkilerimizi bir üst seviyeye taşımayı hedefledik, dünyada MCA tarafından full akredite eğitim veren dört okuldan biri olmak yolunda emin adımlar ile de ilerliyoruz. Öte yandan Xone Academy olarak ülkemizde bir ilke imza atarak International Yacht Training Worldwide’ın ‘Professional Superyacht Hospitality’ eğitim programını Doğu Akdeniz ülkelerindeki IYT okulları arasında gerçekleştiren ilk okul olduk. Hem Akademi’nin hem de sektörün göz bebeği olan bu eğitimde, sektördeki hizmetler superyat host ve hostes adayları için birçok açıdan ele alınarak sunuldu ve teknedeki görevlerine ilişkin bilgi ve vizyon kazandırıldı. Programa katılan deneyimli ya da deneyimsiz adaylar, yepyeni, ayrıcalıklı ve prestijli yeni bir dünyanın kapılarını aralayan bu eğitim modülünde, superyat sektörüne dair genel bilgileri takiben, hem teorik hem de pratik uygulamalarla bar, şarap, içecek ve yemek servisleri konularında detaylı bir eğitim gördüler. Eğitimin ardından, tüm dünyada tanınan ve saygı duyulan sertifikalarını alan adaylar, yeni teknelerde dünyayı keşfetmeye hazır hale geldiler.”

Haberin Devamı