Gazete Vatan Logo

Brezilyalılar out Kore dizileri in

Son dönemde dizi piyasasına Kore uyarlaması yapımlar hakim. Entrika, aşk ve dramın harmanlandığı yapımların en popülerleri Kiraz Mevsimi ve Kocamın Ailesi...

Brezilyalılar out Kore dizileri in

Türk televizyon tarihinde bir döneme damga vurmuş Brezilya yapımı pembe dizilerin yerini son zamanlarda Kore yapımı uyarlamalar aldı. Reyting savaşlarının gün geçtikçe daha da kızışması ve dev bütçeli dizilerin bile daha beşinci bölümde yayından kalkması sonucu yapımcılar zarar etmemek için yeni çözüm arayışları içine girdi. Yayınlandığı ülkede reyting rekorları kırmış içinde aşk, romantizm, inanç, intikam, entrika ile dramın harmanlandığı ve reyting rekorları kıran dizileri gören yapımcılar izledikleri ve beğendikleri yapımları Türk kültürüne göre yoğurup, seyirciye sunarak yeni bir akım başlatmış oldu.

Fakir kız zengin erkek aşkı hep kazanıyor

Kore menşeili dizilerin başarılı olanları yeni sezonda devam edecek, lakin Bir Aşk Hikayesi, Sana Bir Sır Vereceğim, Günahkar, Aşk Ekmek Hayaller ve Güneşi Beklerken gibi diziler ilk bölümlerde aldıkları düşük reytingler yüzünden ekrana veda etti. Reyting rekorları kıran ve final yapan Kore uyarlamalarının başında ise üç sezondur devam eden Adını Feriha Koydum, Osmanlı Tokadı ve Beni Affet yer alıyor. Yaz sezonuyla ilk kez ekrana gelen dizilerden İlişki Durumu Karışık, Baba Candır ve Kocamın Ailesi ise hem yapımcıların hem de kanalların yüzünü güldürdü. Tüm bu dizilerin ortak yönü romantik komedi türünde olmaları... Fakir kız ile zengin erkeğin arasında yeşeren imkansız aşkın zamanla imkanlı hale gelse de bir türlü kavuşamamaları ise her zaman reyting alan konuların başında geliyor.

Haberin Devamı

KİRAZ MEVSİMİ

Gerçek adı A Gentleman’s Dignity olan dizide, liseden beri çok yakın arkadaş olan ve şimdilerde 40’lı yaşlarındaki genç adamların hikayesi anlatılıyor. Yaşam zorluğuna aşk ve iş, arkadaşlıkta eklenince bu durumla nasıl başa çıkacaklarını, arkadaşlıklarının bundan nasıl etkilendiği konu ediliyor. Dizide Özge Gürel, Serkan Çayoğlu, Dağhan Külegeç ve Nilperi Şahinkaya rol alıyor.

Bir dönemin efsane pembe dizileri

Türkiye’de dizi sektörünün yen yeni ayaklanmaya başladığı dönemde ise Türk izleyicisi pembe dizileri tüm dünyayla beraber orijinal isimleri ve oyuncularıyla izliyordu. Şimdiki Kore uyarlamaları gibi, geçmiş yıllarda izleyenleri ekran başına bağlayan ve efsaneleşmiş pembe dizileri de hatırlatmak gerekirse; Dallas, Yalan Rüzgarı, Kara Şimşek, Küçük Ev, Köle İsaura, Kökler, Tatlı Sert, Rosalinda, Marimar ve Vahşi Güzel akıllara kazınan pembe dizilerin en dikkat çekici olanları şeklinde sıralayabiliriz.

Haberin Devamı

BENİ AFFET

2009 yapımı Güney Kore dizisi Temptation of on Angel, sadece kendi doğrularını çocuklarına dayatarak tek tek hepsini mutsuz eden bir babanın, onun günahı yüzünden aşklarını yitiren çocukların hayatını, vazgeçilemeyen aşkların ve bitmeyen umutların hikayesini anlatıyor.

ADINI FERİHA KOYDUM

Orijinal adı The Man from Nowhere olan dizi, Etiler’de lüks bir apartmanda kapıcılık yapan Rıza, temizlikçi karısı Zehra ve kızları Feriha’nın çevresinde gelişen olayları konu alıyor. Başrollerini Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy’un paylaşıyor.

GÜNEŞİ BEKLERKEN

Başrollerinde Hande Doğandemir ve Kerem Bursin’in yer aldığı ve Boys Over Flowers’dan uyarlanan dizide küçük bir kasabadan büyük şehre gelen Zeynep’in, okulun sahibinin oğlu Kerem’le aralarında olan nefretin zamanla aşka dönüşmesini ve sırlarla yaşanan olaylar anlatılıyor.

Haberin Devamı

KOCAMIN AİLESİ

Kore versiyonu 2012 My Husband Got a Family olan dizide cerrah olan Tarık’la yeni evlendiği eşi Yonca’nın taşındıkları apartmanda yaşayan aileyle kaynaşmaları ve sonrasında ortaya çıkan sırlar anlatılıyor. Dizinin başrollerinde Yeliz Kuvancı ve Gökhan Alkan var.

Güz uyarlamaları yolda

Mayıs Kraliçesi

Başrolde Yağmur Tanrısevsin’in yer alacağı dizi yaşamdaki zorlukları aşmak için çabalayan bir kadının hikayelerini anlatacak.

Zemheri

Dram türündeki dizinin yeni sezonda TV8’de yayınlanacağı ve başrolde Pelin Karahan’ın rol alacağı konuşuluyor.

Üç Oda Bir Aşk

Başrolünü Seçkin Özdemir’in oynayacağı dizinin orijinalinde tatil dönüşü evini tefecilere olan borç yüzünden evini satan ablası yüzünden düştüğü durumu konu alıyor.