Gazete Vatan Logo

Bozcaada Caz Festivali sona erdi!

3. kez gerçekleşen Bozcaada Caz Festivali sona erdi.

Bozcaada Caz Festivali sona erdi!

Kendine Has ve Volkswagen'in katkılarıyla bu yıl Bozcaada Caz Festivali büyük bir coşku ile tamamlandı.

3dots, allaturca ve Pavli Bozcaada organizasyonu; Jack Lives Here, Metro Türkiye, Kahve Dünyası, Hayat TekKeşfet desteği ve Jolly Tur seyahat işbirliğiyle gerçekleşen Bozcaada Caz Festivali’nin açılış günü Orkun Bozdemir'in Dj seti ile başladı. The Kites ve Tuluğ Tırpan, Eylem Pelit ve Volkan Öktem'den oluşan POW Trio ile devam eden gecede, Bobby Rausch feat. Giw'in ardından finali Birsen Tezer yaptı.

3 gün boyunca devam eden ve Bozcaada geneline yayılan 'Keşif' etkinlikleri ile de zengin bir programla müzikseverlerin karşısına çıkan, biletleri günler öncesinde tükenen festivalin ikinci gününün ilgi çeken isimleri Londra çağdaş cazın heyecan verici ismi Yussef Dayes ve Bozcaada Ensemble ile sahne alan Suzan Kardeş oldu. Son gün Selin Sümbültepe'nin büyüleyici sesi ile başladı, blues ve caz müziği Anadolu'nun tarihi ile sentezleyen Erkan Oğur Anatolian Blues Project ile festival tamamlandı.

Haberin Devamı

Kendine Has’ın katkılarıyla gerçekleştirilen Ayşe Köroğlu ile ‘Kendine Has Atıştırmalıklar’ atölyesi başta olmak üzere, Levon Bağış’ın ‘Wise Selection Tadımı’, Meleklerin Payı ile ‘Jack Lives Here Tadım Etkinliği’ ve hayatTEKkeşfet ‘Mehmet Başkaya ile Sohbet’ ‘Keşif’ programının gastronomi bölümünü oluşturdu. Tek Başına da Olur ile ‘Doğa ile Uyumlu Kendine Has Yaşam’, Yoga, ‘Hayvandan İnsana’ ve Vücut Farkındalığı atölyeleri ve Ada’da Ses Yürüyüşü de programın bedene ve doğaya döndüğü bölümü oldu. 140journos’un Ekonomik Kriz ve Değişen Kültür Harcamaları belgesel gösterimi ve ardından gerçekleşen oturum ile kültür.limited ve Curious Community ortaklığında yapılan Kültür, Şehir ve Köprüler Kurmak başlıklı panel ‘Keşif’ programının ilgiyle takip edilen diğer içeriklerinden oldu.

'Erişebilir Her Şey' oluşumundan alınan danışmanlıkla, engellenen bireylerin de alanda rahatça eğlenebileceği bir ortam sunan festivalde; ayrıca hayvanlara özel yerleştirilen su ve mama kapları da dikkat çekti. Yaratılan geri dönüşüm alanları ile insana, hayvana ve çevreye saygılıbir ortam sunan festival, bu yıl aynı zamanda 'Avrupa Caz Ağı'na da katılarak uluslararası alanda da çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı