Gazete Vatan Logo

Boydaklara ceza yağdı

FETÖ davasında Boydak kardeşlere 6 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Şirket hisseleri devlete geçti

Boydaklara ceza yağdı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında, eski Boydak Holding yöneticilerine ceza yağdı. Tutuklu sanıklar Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay 15 gün, Memduh Boydak’a 18 yıl, Şükrü Boydak’a 10 yıl, tutuksuz sanıklar Mustafa, Erol, Bekir ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ’a 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Diğer tutuksuz sanık Halit Bayhan ise beraat etti. Mahkeme, ceza verilen 7 sanığa ait şirket hisselerinin de devlete aktarılmasına karar verdi.

34 şirkete sahip, 8 ayrı sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding yöneticilerine ilişkin Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanıklar Hacı Boydak, Memduh Boydak, Şükrü Boydak, duruşmaya cezaevinden SEGBİS sistemiyle katıldı. Tutuksuz sanıklar Erol, Mustafa, İlyas, Bekir Boydak ile damat Murat Bozdağ duruşmada hazır bulundu.

Şirket hisseleri devlete aktarıldı

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Memduh Boydak’ı silahlı terör örgütü yöneticiliğinden, Hacı ve Şükrü Boydak’ı, silahlı terör örgütü üyeliğinden suçlu buldu. Tutuksuz sanıklar Erol, Mustafa, İlyas ve Bekir Boydak ile Murat Bozdağ ise silahlı terör örgütü üyeliğinden cezaya çarptırıldı. Ayrıca sanıkların sahip olduğu şirketlerin hisselerinin devlete aktarılmasına karar verildi. Mahkeme, sanıklar için, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya teşebbüs ve görevini yapmaya engel olmak suçlarından ise beraat kararı verdi.

Haberin Devamı