Gazete Vatan Logo

Bombayı yangın tüpüne koymuşlar!

İstanbul’da bir minibüste bulunan 60 kilo RDX’in yangın tüplerinin içine yerleştirildiği ortaya çıktı

Bombayı yangın tüpüne koymuşlar!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın, bomba yüklü minibüsle sansasyonel eylem gerçekleştirmeyi planlayanlara yönelik yaptığı operasyon geniş çaplı sürdürülüyor. Araçta bulunan patlayıcıların K.Irak’tan yurda sokulduğu belirlendi. Operasyonda minibüsten indikten sonra yakalanan PKK’lı ile daha sonradan gözaltına alınan bir kişinin bombayı Doğu ve Güneydoğu illerinde yükleyerek İstanbul’a getirdiği belirlendi. Minibüsün başında gözaltına alınan şüpheli minibüsü, çevik kuvvet aracının geçişi sırasında patlatacağını itiraf etti.

20 saat jammerlı nöbet

Kriminal laboratuvarında incelenen bombanın içeriği de ortaya çıktı. RDX, alüminyum tozu, PTN karışımı bombanın yangın tüplerine yerleştirildiği, bombaların düzenekle birbirine bağlı olduğu ğu belirtildi. Ayrıca tüplerin de balık taşımak için kullanılan köpük kutuların içine konulduğu tespit edildi. Yine bombanın etkisini artırmak için demir bilye ve çivilerin de aynı kutulara yerleştirildiği ortaya çıktı. Ayrıca MİT ve Terörle Mücadale Ekipleri’nin 20 saat boyunca aracı almaya gelecek kişiyi bekledikleri ve olası karşı patlamaya karşı minibüsün yakınlarında sinyal kesici (jammer) ile durdukları belirtildi.

Haberin Devamı

Gözaltındaki on kişiden ikisi avukat

Önceki gün yakalanan 2 PKK’lının ardından dün de 3’ü kadın 8 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltındaki 10 kişiden ikisinin avukat olduğu öğrenildi.