Gazete Vatan Logo

Bodrum müzikle buluşuyor

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Bodrum Müzik Festivali, 4-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival bu yıl da Türkiye ve dünyadan pek çok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. Festival’in bu yılki starı Avustralyalı soprano Lauren Fagan.

Bodrum müzikle buluşuyor

Bodrum’u uluslararası bir müzik destinasyonuna dönüştürmeyi hedefleyen Bodrum müzik Festivali bu yıl 14’üncü kez düzenlenecek.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra DenizBank’ın destekleriyle Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla düzenlenen festival, Bodrumlu müzikseverler için adeta bir şölen niteliğinde olacak. Dünyada bir marinada gerçekleştirilen ilk festival olma özelliği taşıyan Bodrum Müzik Festivali kapsamında bugüne kadar 4 bini aşkın müzisyen 121 konserde 200 binden fazla müzikseverle buluştu. Türkiye’de bugüne kadar açık havada kurulmuş ikinci en büyük sahneye sahip festivalde yaklaşık 600 kişi görev alıyor.

Festivalin küresel bir organizasyon olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, “Bugün Montreal, Salzburg, San Remo ve New Orleans gibi dünya üzerinde müzikle anılan destinasyonlar var. Biz de, Bodrum’un kaliteli müzikle anılan, bir marka şehir olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.

Prestijli müzik etkinliklerine tam destek

Haberin Devamı

Festivalin sponsorlarından DenizBank CEO’su Hakan Ateş, dünya turizminin çekim noktası olan Bodrum’da kültür ve sanat alanında böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin, ülkemizin tanıtımı ve marka değerine ciddi bir katkı sağladığına işaret etti. Festivalin sahne sponsorluğunu üstlenen Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ise “Prestijli müzik etkinliklerine destek veriyoruz. Ülkemizin ve dünyanın seçkin müzisyenlerini Bodrum’da bir araya getiren böylesine değerli bir organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz.” dedi. Festivalin sanat danışmanı Tuğçe Tez ise festivalin amaçlarından birinin izleyicileri heyecanlandıran yeni isimleri ve projeleri bir araya getirmek olduğunu dile getirdi.

Festival programı

4 Ağustos: “Opera Gala Konseri”
5 Ağustos: “Yürüyen Köşk” Fazıl Say
6 Ağustos: “Mediterraneo” L’Arpeggiata & Christina Pluhar & Avi Avital
7 Ağustos: “Ay ışığında binbir gece masalları” Ludwig Orkestra & Ariel Zuckermann & Alina Pogostkina
8 Ağustos: “Yolda” Gülsin Onay & Murathan Özbek

Haberin Devamı