Gazete Vatan Logo

BMW motoruna sahip Karsan Jest tanıtıldı

Karsan, BMW motoruna sahip minibüsünü geçtiğimiz Ağustos ayında Almanya’da düzenlenen Hannover Fuarı’nda sergilemişti. Üretim için hazır olduklarını söyleyen şirket, BMW i3 elektrikli motoruna sahip minibüsü Karsan Jest Electric modelini resmi olarak tanıttı.

BMW motoruna sahip Karsan Jest tanıtıldı

Yüzde yüz Türk sermayesi ile üretim yapan Bursa merkezli otomotiv üreticisi Karsan, tamamen elektrikli motora sahip Jest Electric’i resmi olarak tanıttı. Gücünü BMW’den aldığı elektrik motordan sağlayan minibüs, 170 beygir güce sahip.

Yüzde elektrikli yüzde 0 emisyona sahip minibüs, maksimum 210 kilometre menzil sunuyor. 26 kişiye kadar da yolcu taşıyabiliyor. Teknolojiyi yakından takip eden şirket, klasik minibüs tasarımından da taviz vermiyor.

Enerjiyi geri dönüştüren ve bataryalara enerji aktaran fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. Karsan Jest Electric'in alt yapısına bakacak olursak, dört tekerde bağımsız süspansiyonların olması rahat ve konforlu bir yolculuk sunuyor.

Wi-fi uyumluluğu

Şoför kısmında 10.1 inç büyüklüğünde bir ekran ve tamamen dijital göstergeleri olan aracın donanımları arasında anahtarsız giriş ve Wi-Fi uyumluluğu bulunuyor.