Gazete Vatan Logo

Bir yanda Türkiye diğer yanda ABD

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD’nin Münbiç yakınlarında Türkiye ile eş güdümlü ve bağımsız devriye misyonlarını doğruladı: Türkler bir yanda biz diğer yanda devriye geziyoruz. Münbiç’in uzun vadede güvenliğine destek sağlanıyor

Bir yanda Türkiye diğer yanda ABD

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “Türkiye ile Münbiç yakınlarında eş güdümlü ancak bağımsız şekilde devriye misyonu yürütüyoruz” dedi. Pahon, “Türkler bir yanda biz diğer yanda devriye geziyoruz” ifadesini kullandı. Bu devriyelerin ortak yürütülmediğini ve kentin içinde olmadığını belirten Pahon, “(Devriyeler) Münbiç’in batısında ileri birlik hattı yakınındalar. Münbiç’in uzun vadede güvenliğine destek sağlıyorlar ve Amerika’nın müttefiki Türkiye’ye olan yükümlülüğümüzü yerine getiriyorlar” diye konuştu. Savunma Bakanı Jim Mattis de geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada Münbiç’te devriye misyonlarının başlamak üzere olduğunun işaretini vermişti.

Bakan sinyal vermişti

Mattis, Türkiye ile Münbiç konusunda vardıkları yol haritası kapsamındaki işbirliği sürecini hayata geçirmeye hazır olduklarını söylemişti. Mattis, iki ülke dışişleri bakanlarının kısa süre önce Washington’da biraraya gelerek Münbiç yol haritası konusunda anlaşmaya vardığını hatırlatarak, “İleri birlik hattında bu işbirliğini uygulamaya hazırız” demişti. Mattis, bu sürecin, önce birbirlerinin nerede olduğunu bilmekle başlayacağını, daha sonra hattın her iki tarafın da devriyelerinin olacağını ve bunun ardından da Münbiç içerisinde bir tür ortak devriyelerin yapılabileceğini belirtmişti. Mattis ayrıca, iki ülkenin askeri yetkililerinin geçen hafta Almanya’nın Stuttgart kentinde biraraya gelerek ayrıntıları görüşeceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı