Gazete Vatan Logo

Bir gece ansızın Sincar’a gireriz!

PKK’nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar için Irak’ın gerekeni yapması yönünde mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar’a da gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz” dedi

Bir gece ansızın Sincar’a gireriz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde konuştu. Erdoğan, terör örgütü PKK’nın ‘ikinci Kandil’i diye anılan Irak’taki Sincar bölgesine de gerekirse Zeytin Dalı Harekatı yapılacağını söyledi.

Törendeki konuşmasında, “Hasan Celal Güzel abimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu mesajları verdi:

‘Bize karşı kullanacaklardı’

Şimdi Afrin. Hani hep diyordum ya ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ diye. Geldik ve işi bu noktaya getirdik. Peki bizim dost bildiklerimiz sözlerinde durdular mı? Hayır. En son açılan tünellerdeki silah ve mühimmat depolarını gördünüz. Oradan koalisyon güçlerinin silahlarına varıncaya kadar hepsi kullanılmamış vaziyette duruyor. Kime kullanacaklardı bunu? NATO’da beraber oldukları Türkiye’ye karşı. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundaydık ve kestik. Şu an itibariyle 3622 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette.

Haberin Devamı

O koridor kalkacak!

Şu anda da tabii iş bitti mi derseniz, hayır bitmedi. Zira bütün ÖSO, bizim askerimizle birlikte oradaki el yapımı bomba, şurada burada terörist vesaire bunların aramasını yapıyor. Bu da devam edecek. Emin bir belde oluncaya, olduğuna inandığımız ana kadar... Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı koyacağız. Bununla kalmayacağız, bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak. Şimdi Münbiç, Ayn El Arap, Tel Abyad, Resul Ayn, Kamışlı şeklinde bu koridoru tümüyle ortadan kaldırana kadar bu süreci devam ettireceğiz.

‘Yeni Zeytin Dalı olur’

Aynı şekilde Kuzey Irak’taki terör kamplarını da sürekli olarak kontrolümüz altına alarak... Zira merkezi yönetime söyledik. Burada ikinci bir kandil ihdas ediliyor. Neresi o ikinci kandil? Sincar. Eğer halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar’a da gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak, eğer kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Sizden önceki yönetimlere de bunları söyledik. Eğer bunları temizlemiyorsanız bize bırakın, PKK’yı da biz temizleyelim. Dediler ki ‘Biz sıkıntıya düştüğümüzde durumu bildireceğiz.’ O gün bugün hala bildirecekler. Sayın başbakanımız görüşüyor, biz görüşüyoruz. Ama çok daha bu iş uzarsa, yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.

Haberin Devamı

FETÖ’cü temizliği bitmedi!

“Darbe girişiminin ardından içindeki FETÖ’cüleri en hızlı ve kararlı şekilde temizleyen kurum yine adalet teşkilatımız oldu. Bu temizliğin adalet teşkilatımız bünyesinde yol açtığı boşluğu doldurma konusunda en başından beri takip ettim, ediyorum. Fakat bitti mi? Ben bittiğine inanmıyorum, daha çok çalışacağız. Çünkü bu virüs aynen kanser gibi... Kim bilir daha nerelerde neler çıkacak. Çıkaracağız. Bunların temizlenmesi gerekiyor.”

Beraber butona bastılar

Beştepe’deki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca, butona basarak kura çekimini başlattı.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan Putin’e tebrik

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, Erdoğan, 4’üncü kez Rusya devlet başkanı seçilen Putin’i tebrik etti. Görüşmede, ikili ilişkilere ve nisan ayında Suriye konusunda Türkiye’de yapılacak Üçlü Zirve’ye de değinen Erdoğan ve Putin, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirme konusunda kararlılıklarını teyit etti.

‘Destek verenler alçaktır’

“Burada ne oldu biliyor musunuz? Kuyruklarını kıstırıp kaçmaya başladılar. Kalanları, sivilleri kalkan yapmaya kalktılar. Biz bunları çukur eylemlerinde de ülkemizde görmüştük. Sonuç ne oldu? Hepsini de açtıkları çukurlara gömdük. Şimdi Afrin’de de aynısı gerçekleşti. Asla kazanamayacakları savaşı, 50-100 sivilin öldürülmesi taktiğine indirgeyenler de destek verenler de alçaktır, ahlaksızdır, insanlıktan nasibini almamıştır. Suriye ve Irak’taki Araplar, Kürtler, Türkmenler bunlar bizim öz kardeşlerimiz ya. Onların zarar göreceği hiçbir işe kalkışmamız asla düşünülemez. Bu vesileyle Afrin’de fedakarca görev yapan Mehmetçiklerimizin, jandarmalarımızın, güvenlik korucularımızın, MİT mensuplarımızın her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. ÖSO mensupları ki, bunlar ölümü korkuttular ölümü. Ölümün üzerine gittiler. Kimse bu kahramanları, DEAŞ’ın çapulcularıyla, PYD’nin korkak tavuklarıyla karıştırmasın. Bunların her biri maşallah bir aslan yavrusu gibi sahada kükrediler ve neticeye ulaştılar.”

Haberin Devamı