Gazete Vatan Logo

Bir dip dalga geliyor

CHP lideri, İnce’nin birinci turda cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabileceğini söyledi. ‘Türkiye sahipsiz değil. Kazanacağız. Gerçekten bir dip dalga geliyor. Millet İttifakı da parlamentoda çoğunluğu alacak’ dedi

Bir dip dalga geliyor

Kılıçdaroğlu, dün özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, şunları kaydetti: Kazanacağız. Türkiye sahipsiz değil. Bu seçimlerin Türkiye’nin geleceği açısından hayati seçimler olduğu ve Türkiye’nin bütün olumsuzlukları aşabileceği yönünde bir kanaat toplumda oluştu. Muharrem İnce, Allah nasip ederse Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. 1. veya 2. turda. Şu anda bütün veriler 2. tura kalacağı şeklinde. Ama gerçekten bir dip dalga geliyor. İnce 1. turda da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabilir. İkincisi ise Millet İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu elde etmesidir. Şu anki bütün veriler, Millet İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu alacağını gösteriyor.

Yerel seçimde ittifak

İttifakımız ilkesiz bir ittifak değil. Dört parti bir araya geldi, oturduk, konuştuk, ilkelerimizi belirledik, ‘Bu ilkeler çerçevesinde birlikteliğimizi sürdüreceğiz’ dedik ve bugünkü noktaya kadar geldik. Öbür ittifakın ise ilkesi yok. Eğer ilkelerden yola çıkmışsanız bu ilkeler gerçekleşinceye kadar birlikteliğimiz devam edecek. Demokratik parlamenter sistemi getireceğiz.

Haberin Devamı

Eskiyle ilgimiz yok

Zinhar eskiye dönmek istemiyoruz. Eskiyle bir ilgimiz yok. Darbe hukukunu içeren kanunlardan oluşan bir eskiydi orası. Yüzde 10 seçim barajı var, kaldıracağız. YÖK denen bir bela var, kaldıracağız. OHAL’i kaldıracağız. Belki bu hafta, önümüzdeki hafta veya bu hafta içinde büyük ihtimalle partilerin imzalarıyla ortak metin kamuoyu ile paylaşılacak. Bu ittifak cebi doldurma ittifakı değil, millete hizmet etme ittifakı. Yerel seçimlerde iş birliği gündemde olabilir. Bu ülke için gereklidir.

Batsın hakimliğin

Bir Danıştay üyesi (Aysel Demirel) Muharrem Bey ile ilgili tweet attı. Hâlâ hâkim diye koltuğunda oturuyor. Batsın senin hâkimliğin. İstifa edecek o hâkim. Orada oturduğu sürece Danıştay için kara bir lekedir. Danıştay Başkanı, istifa dilekçesini alacak kapının önüne koyacak. Git, Ak Parti’nin kadın kollarına üye ol.

Erdoğan’ın zıttı

İnce’nin kampanya performansı son derece başarılı. Ufku ve hedefi olan bir kişi. Ufku tükenen bir kişi Türkiye’yi yönetemez. İyi bir insan. Babası kamyon şoförü, bir Anadolu insanı. Seçilirse başarılı bir Cumhurbaşkanı olur. Türkiye’nin sorunlarını biliyor, çözümlerini de biliyor. Kibirli değil, bir yere geldim diye herkesi yok edeyim düşüncesi yok. Erdoğan’ın zıttı.

Haberin Devamı

Erdoğan bozdu

2015’te Ak Parti ile CHP koalisyon kursaydı bu sorunların hiçbirisi olmazdı. Davutoğlu istiyordu zaten, bozan Erdoğan oldu. Davutoğlu’nu samimi biri olarak görüyorum, gerçekten de samimi birisiydi. Yaptığımız görüşmelerin tutanaklarını bana göstererek, bu tutanakların demokrasi tarihimizde çok önemli tutanaklar olacağını söylemişti zaten. Biz hiçbir zaman partinin çıkarlarını ülkenin çıkarları üzerinde tutmadık.

Diyarbakır rahatsız etti

Erdoğan, İnce’nin Diyarbakır mitingi için ‘istihbarattan aldığım bilgiye göre katılanların neredeyse tamamı HDP’li’ dedi. O miting Erdoğan’ı rahatsız etti. O kadar kalabalık beklemiyordu. Bu ne demektir. ‘Türkiye bir istihbarat devletidir, demokrasi devleti değildir’ diyor. ‘Ben bu ülkede 81 milyonu fişlemiş vaziyetteyim’ diyor. Nereden biliyorsun meydana gelenlerin HDP’li olduğunu?

Haberin Devamı

Karanlık iş yok

Bir grup, bizim telefonları dinliyor ve Erdoğan’a servis ediyor. Erdoğan bunu itiraf etti, ‘istihbarattan aldığım bilgiye göre şöyledir...’ dedi. Bu dünyaya verilen mesajdır ve algılanması şöyle olacaktır; ‘Türkiye’de demokrasi yoktur, orası istihbarattan gelen bilgilerle yönetiliyor’. Daha önce de, ‘senin nefes alışını bile izliyoruz’ demişti. Doğru, izliyorlar zaten. Bizde karanlık bir iş yok çok şükür.

FETÖ ile mücadele

Parayı bastıran çıkıyor, gariban içeride kalıyor. 33 ere yedi kez müebbet verdiler. Erin ne günahı var darbede? Komutanı suçlayacaksın. Gerçek anlamda bir mücadele yok, göstermelik bunlar. Önce siyasi ayağı ortaya çıkarılır.

Anahtar üretim

Devlette liyakat sistemini bozmazsanız en kolay yönetilen kurum devletin kendisidir. Herkesin görevi yasalarla tanımlanmıştır, bellidir. Liyakatı kurduğunuz zaman mekanizma tıkır tıkır işler. Bu kadrolarımız var zaten. Biz, beton ekonomisinden değil üretim ekonomisinden yanayız. Türkiye üretimden vazgeçtiği için ekonomi bu hale geldi. Sihirli anahtar üretim. Seçim afişlerinde yazıyorlar, ‘ülke deneyimle yönetilir’. Ülke deneyimle yönetilmez, ülke akılla yönetilir.

Haberin Devamı