Gazete Vatan Logo

Binali Yıldırım'dan Ahmet Necdet Sezer açıklaması

Başbakan Yıldırım, dün akşam katıldığı bir canlı yayında, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le çok sorun yaşadıklarını anlattı.

Binali Yıldırım'dan Ahmet Necdet Sezer açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, dün Habertürk TV'nin ortak yayınında yaptığı açıklamada AK Parti döneminde eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşanan problemleri anlattı.

Türkiye'nin mutlaka ve mutlaka kuvvetli bir iktidara sahip olması gerektiğini söyleyen Yıldırım, geçmişte yaşanan hükümet krizlerinden örnekler verdi.

Siyasi krizlerin ekonomik krizleri beraberinde getirdiğine işaret eden Yıldırım, 2001 ekonomik krizine işaret ederek, "En son rahmetli Ecevit çok aradı, buldu, 'Ne kadar iyi bir adam', Ahmet Necdet Sezer'i 'Dünyada eşi benzeri yok' dedi, getirdi. Bütün parti liderlerini ikna etti. Bir gün anayasa kitabını bir fırlattı Ecevit'in kafasına, Türkiye yerle bir." diye konuştu.

"Yutkunduk yutkunduk aman kriz çıkmasın diye hep alttan aldık"

"14 yıllık iktidarda hangi vesayet odaklarıyla, kimlerle sıkıntı yaşadınız?" sorusunu da Yıldırım, şöyle yanıtladı:"Biz Ahmet Necdet Sezer ile çok problem yaşadık. Ama biz sorumluluk sahibiyiz, ülke yönetiyoruz, yutkunduk yutkunduk aman kriz çıkmasın diye hep alttan aldık. Ne oldu; yapmamız gereken işlerin üçte birini ancak yapabildik, üçte ikisini engellediler. Çok basit örnek vereyim. Ben bakanım, bir tane genel müdür yardımcısı değiştireceğim, başbakan imzalıyor, cumhurbaşkanına gönderiyor. Cumhurbaşkanı imzalamıyor, geri gönderiyor. Bir tane genel müdür yardımcısı... Benim bakanlığımda yüzlercesi var. O genel müdür yardımcısı kararnamesi cumhurbaşkanından döndükten sonra böyle sırıtarak 'Naber Bakan Bey?' Bu ne demek biliyor musun, 'Benim patronum cumhurbaşkanı, sen değilsin' demek."

Haberin Devamı