Gazete Vatan Logo

Vertu yeniden mağaza açacak!

Birkaç yıl önce mağaza kapatmıştı

Birkaç yıl önce Akaretler’deki mağazası kapanan Vertu, yeniden mağaza açma kararı aldı. EMEA Bölgesi Genel Müdürü Watson, “Türkiye fırsatlarla dolu. 2014 ortasına kadar Nişantaşı, İstinyePark ya da Zorlu Center’da Vertu mağazası açacağız” dedi.

Dünyanın en lüks cep telefonu olarak nitelendirilen Vertu’nun üst düzey yöneticileri, Android işletim sistemli yeni Vertu TI’ın tanıtımı için İstanbul’a geldi. Şirketin EMEA Bölgesi Genel Müdürü Gordon Watson, Türkiye pazarı ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Birkaç yıl önce Akaretler’deki mağazası kapanan Vertu’nun yeniden Türkiye’de mağaza açacağını açıklayan Watson, en geç 2014 ortasında bu kararlarını hayata geçireceklerini söyledi.

Watson, “Dünyada 2012 sonunda 300 milyon euroya yakın bir satış rakamı gördük. En büyük pazarımız Çin... Ardından Avrupa, Rusya ve Ortadoğu geliyor. Bu yıl yüzde 15’lik bir büyüme hedefliyoruz. Bu büyümeyi, yeni ürünler tasarlayarak ve dağıtım kanallarını genişleterek yapacağız.  Bu bölgelerde genişleyen distribüsyon ağı ile satışları artırmak ve Vertu mağazaları açmayı hedefliyoruz. Türkiye’de de 2014 ortasına kadar Nişantaşı, İstinyePark yada Zorlu gibi lokasyonlardan birinde Vertu mağazası açacağız” diye konuştu.

Türkiye fırsatlarla dolu

Türkiye pazarında büyük fırsatlar olduğunu sözlerine ekleyen Watson, “Türk insanı lükse ve teknolojiye çok meraklı ve seviyorlar. Avrupa’yla karşılaştırınca çok büyük genç bir nüfusa sahip. Bizim gibi bir marka için çok cazip bir pazar ve fırsatlarla dolu. Tüketici profilimiz genç, başarılı girişimciler. Kendi alanında ortaya çıkarttığı başarılı işlerle sözü geçen saygı gören kişiler” değerlendirmesini yaptı.

Watson, “Türkiye’de kaç Vertu kullanıcısı var” sorumuza ise “Hem yurtdışından hem Türkiye’ den yapılan satın almaları göz önünde bulundurursak bunu kestirmek güç” yanıtını verdi.

Android, en geniş kristal ekrana sahip telefon TI

DAYANIKLILIĞI ve hafifliğiyle bilinen titanyumdan kasaya sahip olan Vertu TI, deri ayrıntılar süslenmiş ve 7.62 cm ile şimdiye kadar yapılmış en geniş safir kristal ekrana sahip. Safir kristal ekranı tam anlamıyla çizilmez kılıyor. Android 4.0, Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle çalışan TI’in diğer özellikleri arasında otomatik odaklı ve ikiz LED flaşlı 8 megapiksel arka kamera, 1.3 megapiksel öne bakan Skype uyumlu kamera, 64 GB iç bellek ve güvenli yakın alan iletişim teknolojisi var.

‘En önemli telefonumuz bir benzeri daha yok’

VERTU CEO’su Perry Oosting, Vertu TI’in son 10 yıldır üretttikleri en önemli telefon olduğunu söyledi. Oosting, sözlerine şöyle devam etti: “Android 4.0 kullanıcılara sezgisel bir ortam sağlarken telefonun tasarım ve işçiliği Vertu’nun kendine özgü stilini yansıtıyor. Bilgi ve deneyimimizin derinliğini TI’de ortaya koyuyoruz. Bir benzeri daha yok. TI kullanıcıları sabah evden sadece bu telefonla çıkabilecekler. Başka hiçbir şeye ihtiyaçları yok.”

Haberin Devamı