Gazete Vatan Logo

Amazon 100 bin personel alımı yapacak!

Dünyada corona virüsü salgını belirsizliği gün geçtikçe artarken, evde çalışan şirketlerin sayısı ile karantinaya alınan ülkelerin sayısı da arttı. E-ticaret sitelerinde oluşan yoğunluk, e-ticaret devi Amazon’un taleplere yetişememesi nedeniyle 100 bin yeni personel alımı ilanı yayınlamasına neden oldu.

Amazon 100 bin personel alımı yapacak!

Dünya’da ülkeler karantina altına alınırken, e-ticaret siteleri üzerinden yapılan alıveriş sayısı da arttı. İhtiyaçlar internet siteleri üzerinden karşılanıyor. Amazon da oluşan taleplere yetişemediklerini belirterek, 100 bin personel alımı ilanı verdi. Amazon'un Dünya Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Clark de corona virüsü nedeniyle ( Kovid-19 ) e-ticarete yoğun ilgi olması dolayısıyla yeni personel alımı ihtiyacı duyulduğuna işaret etti.

100 BİN PESONEL ALIMI YAPILACAK

Amazon bünyesinde çalışmak isteyenler için ABD'li e-ticaret devi Amazon'un Dünya Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Clark depo merkezleri ve dağıtım ağına istihdam edilmek üzere tam ve yarı zamanlı çalışacak 100 bin yeni personel alınacağını belirtti.

MAAŞLARA DA ZAM YAPILACAK

Şirketin çalışanların maaşlarını artırmaya yönelik 350 milyon doları aşan bir yatırım yapacağının belirtildiği paylaşımda, ABD'deki çalışanların ücretlerinin saat başına 2 dolar, İngiltere'deki çalışanların 2 sterlin ve birçok Avrupa ülkesindeki çalışanların yaklaşık 2 avro artırılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

AMAZON TÜRKİYE'DEN 37 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Amazon'un Türkiye'de de 37 personel alımı yapılacağı personel alımı sayfasında görüldü.