Gazete Vatan Logo

Bilal Erdoğan'dan bor eleştirisi: Sizin projeniz hangisi?

TÜRKİYE Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi mitinglerde yaptığı konuşmalarda gençlere yönelik projelerden söz edemediğini belirterek, "Bu gençliğin önüne hangi projeyle çıkıyorsunuz? Sizin projeniz hangisi? Dün bir tanesini öğrendik. Borcam projesi var. Evlerimizde kullanıyoruz ya. Bor karışımlı camdan üretilen sıcağa dayanıklı cam" diye konuştu

Bilal Erdoğan'dan bor eleştirisi: Sizin projeniz hangisi?

Zonguldak'ın Liman Caddesi'nde gerçekleştirilen TÜGVA Gençlik Vakfı Zonguldak Abdullah Tayyip Olçok Eğitim Merkezi'nin açılışa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu TÜGVA Yüksek istişare Kurul üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vakıf üyeleri katıldı. Kur-an'ı Kerim okunmasının ardından konuşan Bilal Erdoğan, savunma sanayisinde Amerika'nın tabancasına, tüfeğine muhtaç olan bir Türkiye'den, bugün kendi piyade tüfeğini yapan, kendi savaş gemisini, kendi tankını yapan, kendi insansız hava aracını, kendi helikopterini yapan bir Türkiye'nin olduğu söyledi. Muhalefi, gençlere yönelik proje üretememekle ve yapılan hizmetleri görmezden gelmekle eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu ülkede bunları yapanları gericilikle yaftalayanlar, alternatif olarak sadece yapılanları yapmamayı önerdiler. Birinci köprü yapılacağı zaman yapmamayı teklif ettiler, ikinci köprüyü yapılacağı zaman yapmamayı teklif ettiler. Üçüncü köprü yapılacağı zaman yapmamayı teklif ettiler. Hatırlayın Gezi kalkışmasını. Üçüncü havalimanının yapılmamasını teklif ettiler. Kanal İstanbul'un hala yapılmamasını teklif ediyorlar. Peki bu gençliğin önüne hangi projeyle çıkıyorsunuz. Sizin projeniz hangisi? Dün bir tanesini öğrendik. Borcam projesi var. Evlerimizde kullanıyoruz ya. Bor karışımlı camdan üretilen sıcağa dayanıklı cam. Bir tanesi borcam projesi. 68'den beri Türkiye'de üretiliyormuş meğer. Hem de CHP'nin ortak olduğu İş Bankası'nın şirketi tarafından ama haberi yok. Ama onun sayesinde millette öğrendi. Şimdi borla ilgili ülkemizde ciddi çalışmaların AR-GE'lerin yapıldığını çok ileri teknolojik ürünlerde dahi kullanılacak AR-GE bugün yapılıyor. Ama yapılmayacak gibi konuşuyor. Neden? Acaba bunlardan haberi olmayan vatandaşın kafasında bir bulanıklık oluşturabilir miyim. Yani ne olacak? At bir yalan inanan olursa işte partisinde kalacak kadar bir oy kazanır mıyım ümidiyle demek ki. Çok basit ve ucuz siyaset. Yazık günah."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

'İTALYA'DA ULTRASON İÇİN 3 AY SONRAYA RANDEVU VERİLDİ'

Bilal Erdoğan, Türkiye'de son 15 yılda sağlık sisteminde gerçekleştirilen reformlara da değindi. Sağlık sisteminin nereden nereye geldiğini İtalya'da yaşadığı dönemden örnek vererek anlatan Erdoğan, "Bu ülkede 18 yaşından küçük çocuklar ücretsiz tedavi görecek diyor. Öyle olduğunu bilmiyorlar. Bu ülkede sağlık sistemi nerelerden nerelere geldi. Bendeniz İtalya'da 3-4 yıl yaşadım. Bir ultrason için 3 ay sonrasında randevu verdi İtalya. Çok gelişmiş İtalya'dan bahsediyoruz. Bugün elhamdülillah ülkemizde emarından ultrasonuna hemen telefondan randevunuzu alıp gidiyorsunuz. Yani Türkiye'nin gerçeklerini ya bilmiyor ya da bilmeyen insanları yalanlarla aldatmaya çalışıyor. Gençlerimiz böyle uçuk hikayelerle, uyduruk yalanlarla vatandaşımı kandıranlara değil, yaptıklarıyla, cesaretiyle, dimdik duruşuyla ülkemizi geleceğe taşıyanları önüne almalıdır." diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜGVA DÜZCE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) açılışına TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA düzce Temsilciliği'nin açılışı için kente geldi. Açılışa Erdoğan'ın yanısıra TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve davetliler katıldı. Bilal Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, "Gençler, önümüzdeki seçimleri tercihleri çok iyi görmeniz lazım. Bugün 15 Temmuz gecesi kimler meydandaydı, kimler sokaktaydı, bu cesur milletin önünde durmak cesaretine, özgüvenine kimler sahipti kimler değildi bunları çok iyi görmeniz lazım. O gece milletin yanında olamayanlar bugün ne yüzle gelip milletin dik duruşlu liderlerini karalama kampanyaları yürütmeye çalışıyorlar. O gece evlerde saklanıp televizyon izleyip milletinin yanına gelmeye tenezzül edemeyenler şimdi kalkıp kahramanlık türküsü söylemeye çalışıyorlar. Buna kim inanır? Bu millet kimlerin kahraman olduğunu, kimlerin yönetmeye muktedir olduğunu bu ülkeyi kimlerin daha ileri taşıyıp taşımayacağını çok iyi görüyorlar. Gençlerimizin bunu görmesi çok önemli." dedi.
Bilal Erdoğan, AK Parti'nin sürekli kendisini yenilediğini belirterek, şöyle konuştu:
Çünkü gençler bakın okul zamanların da biraz muhalif olmak biraz ahkam kesmek çok havalı olur ama çoluk çocuğa karışınca evinizi kurma gereği olunca, meslek sahibi olma zamanı gelince, kariyerinizi planlamaya başladığınız zaman işte o zaman kim yönetime muktedirse, kim bu ilkeyi yönetirse bunları çok iyi görmeniz lazım. Allahın izni ile şu anda Cumhurbaşkanımız ve 16 yıldır onun yanında beraber yürüdüğü ekibi devamlı tazelenerek, devamlı gençleşerek bu ülkeye daha çok hizmet etmek için mücadele ediyorlar. Milletvekili adaylarının yüzde 10'u 25 yaşın altında, yaklaşık 4'te 1'i hanımlardan oluşuyor. Demek ki Türkiye'de devamlı kendisini yenileyen, devamlı kan tazelemesi yapan yine Cumhurbaşkanımızın partisi AK Parti ve onun ekibidir. Onun için değerli kardeşlerim görünen köy kılavuz istemez. Bu 16 yıl kimin hizmet ettiğini, kimin doğru söylediğini, kimin yalan söylediğini herhalde çok güzel gördünüz. Ama ben özellikle gençlerimizin yaşayacağı gelecek için Türkiye'nin damgasını vuracağı 21. yüzyıl için önümüzdeki 12 günün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sonrası için de ufuklar çok aydınlık."
Ekonomi üzerinde oynanan oyunların seçimden sonra oynanamayacağını ifade eden Bilal Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şu anda ekonomimiz üzerinde oynanan oyunlar, seçimler sonrasında oynanamayacak. Dar bir sürede acaba ne kadar kaybı göze alarak Türkiye'ye zarar veririz diyenler, seçimden sonra artık 5 yıl bu işe tahammül edemeyecekler ve gelip Türkiye'den para kazanmanın yollarına bakacaklar. Onun için 24 Haziran'dan sonra Türkiye 21. yüzyılın lider ülkesinin olmasının adımlarını atacaktır. Bugün İlhan Aliyev Türkiye'nin lider bir ülke olduğunu söyledi ama yetmez biz Türkiye'yi çok daha ileri taşımanın yollarına bakacağız."
Bilal Erdoğan açılışın ardından Düzce Belediyesi tarafından belediyenin sosyal tesislerinde düzenlenen iftara katıldı.

Haberin Devamı