Gazete Vatan Logo

Bikini dostu yiyecekler

Kışın alınan kilolar, çok beğenerek alınan bikiniler için pek de iyi bir haber değil. İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden fitoterapi uzmanı, Dyt. Ece Günay Akkuş bikini dostu gıdaları anlattı.

Bikini dostu yiyecekler

Şifa deposu çilek

Çilek tam bir şifa deposudur. Renginin kırmızı olmasından dolayı antioksidandır ve vücutta anti kanserojen etki gösterir. Potasyum değeri yüksek bir meyve olduğu için özellikle kalp sağlığında çok etkilidir. C vitamini içeriği yüksek olduğu için bağışıklığı kuvvetlendirir. 6-7 adet çilek 1 porsiyon meyveye denktir.

Mevsimin en güzeli yeşil erik
C vitamini, potasyum , A vitamini, K vitamini , magnezyum gibi önemli vitamin ve mineralleri içeren bir meyvedir. Yüzde 90'ı su olduğu için kalorisi düşük bir meyvedir.
Güçlü bir antioksidanttır. Yaklaşık 10 adet yeşil erik 1 porsiyon meyveye denktir.
Yağlarınızı ananas ile yakın!
Yağ yakımına yardımcı olan bromelain içerir. Düzenli tüketildiğinde ödem atıcı ve yağ yakıcı etkisi vardır. Meyveler yoğurt ile birlikte tüketildiğinde kan şekerini daha iyi dengeler ve metabolizmanın daha kontrollü çalışmasına yardımcı olur.
Semizotu tüketin
Potasyum oranı yüksektir. Kalp sağlığı ve vücut direnci için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan kalsiyum ve demir sayesinde kişinin kendini daha zinde ve iyi hissetmesini sağlar. Lif içeriği yüsek olduğu için uzun süre tokluk hissi verir. Sindirim sistemini çalıştırarak kabızlık problemine yardımcı olur.
Liflerin kraliçesi chia tohumu
İçinde bulunan mineraller sayesinde kendinizi daha zinde ve enerjik hissetmenize yardımcı olur. Porsiyon kontrolünde tüketilmesi gereken besinlerden biridir.
Nohut, kurufasulye ve yeşil mercimek
Bitkisel protein içerirler ve lif oranları yüksek olduğu için tokluk hissi verirler. Hayvansal proteine göre yağ içermezler ve kan şekerini dengeleyip daha uzun süre tok kalmanızı sağlarlar.
Potasyum zengini maydonoz
Zayıflama diyetlerinde sıklıkla verilmesinin nedeni, idrar söktürücü ve lif içeriği yüksek olduğu için uzun süre tok hissetmemize yardımcı olmasıdır. Bunun yanında diyet yaparken halsizlik , yorgunluk hissetmemek için mutlaka C vitamini içeriği yüksek olan sebze ve meyveleri tüketmemiz gerekir.
Açlık hissini tarçın ile bastırın
Tarçın kan şekerini dengeler. Açlık hissini baskılar. Suyunuza katarsanız metabolizmanızın daha hızlı ve dengeli çalışmasına yardımcı olur.
En düşük protein kaynağı mantar
Yağ içermeyen, kalorisi düşük protein kaynağıdır. Yağ yakımını hızlandırır ve uzun süre tokluk hissi verir. Yumurtalarınıza veya sebzelerinize katarak tüketebilirsiniz.
Yumurtanın beyazını tüketin
Yumurta en kaliteli protein kaynağıdır. Sarısını aşırı tüketmemek gerekir. Yumurta beyazı saf protein olduğu için özellikle spor yapan kişilerde kas kaybını önlemek ve yağ yakımını hızlandırmak için kullanılır. Uzun süre tokluk hissi verip , acıkmayı önler.

Haberin Devamı