Gazete Vatan Logo

Beyni geliştiren 5 egzersiz

Beyni geliştiren 5 egzersiz arasında yüzmek, tai chi, hafif ağılıklarla çalışma, yürümek ve son olarak da kegel geliyor.

Beyni geliştiren 5 egzersiz

Yüzerek yarım saatte 360 kalori yakın

Araştırmalar, yüzmenin zihinsel durumunuzu iyileştirebileceğini ve daha iyi bir ruh halinde olmasını sağladığını ortaya koyuyor. Su aerobiği ise kalori yakmanıza ve zihninizi güçlendirmenizi sağlıyor.

Yüzerek yarım saatte 360 kalori yakmanız mümkün.

Hafif ağırlıklar kaldırarak vücudu zinde tutun

Eğer kaslarınızı kullanmazsanız bir zaman sonra güçlerini kaybedeceklerdir. Kaslar kalori yakmanıza da yardımcı. Diğer egzersizlere benzer şekilde, bu antrenmanlar beyin fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde korunmasına yardımcı oluyor.

Tai-chi hem bedene hem zihne faydalı

Tai-chi hareket ve rahatlamayı birleştiren Çin dövüş sanatı olarak biliniyor. Hem beden hem zihin için faydalı. Her yaştan ve fitness seviyesindeki insanlar için erişilebilir. 60 kilo olan biri yarım saat tai chi’yle 120 kalori yakabiliyor.

İdrar yolu hastalıklarını önleyebilir: Kegel egzersizi

Bu egzersizler daha iyi görünmenizi sağlamasa da özellikle mesaneyi destekleyen pelvik taban kaslarını güçlendirir. Güçlü pelvik taban kasları, idrar yolu hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabilir. Bu egzersizleri genellikle kadınların yaptığı düşünülüyor olsa da erkekler de uygulayabilir.

Haberin Devamı

Yürüyerek 15 dakikada 55 kalori yakabilirsiniz

Yürüyüş kemiklerin güçlenmesine, kan basıncını kontrol altında tutmanıza ve çeşitli hastalıkların (örneğin şeker hastalığı ve kalp hastalığı) riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Yürüyerek 15 dakikada 55 kalori yakmak mümkün. Günde 30 ila 60 dakika yürüyüş yapana kadar temponuzu yükseltmek için çabalayın.