Gazete Vatan Logo

Beyazıt Meydanı’na seyir terasları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları çevresinde yapılan çalışmalara dair bilgilendirme yaptı.

Beyazıt Meydanı’na seyir terasları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları çevresinde yapılan çalışmalara dair bilgilendirme yaptı. Buna göre, İstanbul Üniversitesi (İÜ) ana giriş kapısı önünde yapılacak seyir basamakları ile meydan izlenebilecek; çevredeki yollarda turist otobüsleri için cepler açılacak. Bölgedeki tüm otoparklar, tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılacak. Çalışmalar, 2019’un Mart ayında tamamlanacak.

Engelsiz Kapalıçarşı

Kapalıçarşı girişi, Beyazıt Cami, ve meydan bağlantısında dükkanları ve yeme içme alanları terasları ile yeni geniş bir Kapalıçarşı meydanı oluşturuldu. Meydan içerisinde kesintisiz takip taşı döşenerek görme engelli kullanıcılar için duyumsanabilir (hissedilebilir) yüzeyler oluşturuluyor. Beyazıt Meydanına Ordu Caddesi yönünden çıkış geniş basamak sistemi ile sağlanmakta olup, basamakların yanında beton ve ahşap oturma alanları oluşturulacak. Mevcut durumdaki ağaçlar ve bu tasarlanan merdivenler yeşil doku sistemi ile çevrelenecek.