Gazete Vatan Logo

Beştepe’de üçlü zirve

Cumhurbaşkanı, dün Beştepe’de İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri’yi kabul etti. Görüşmeye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da eşlik etti

Beştepe’de üçlü zirve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri’yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Kaynaklar, Bakıri’nin Ankara temasları kapsamında Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile de bir araya geldi. Bakıri ile görüşmelerde ikili askeri ilişkilerin yanı sıra başta Suriye olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele ve Türkiye-İran sınırına inşa edilen güvenlik duvarı gibi konuların ele alındığı bildiriliyor.

Büyükelçilerden mektup

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Avustralya, Somali ve Tanzanya Büyükelçilerini kabul etti. Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sunan Avustralya Büyükelçisi Marc Brown, bundan önce Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığında ‘Orta Doğu ve Afrika genel müdürü’ olarak görev yapıyordu.

AB buluşması

Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sunan bir başka büyükelçi de Somali Büyükelçisi Mohamed oldu. Mohamed daha önce Somali Nugaal Üniversitesi’nde ‘mütevelli heyeti başkanı’ olarak görevliydi. Tanzanya Büyükelçisi Elizabeth Kiondo’nun güven mektubunu da kabul eden Erdoğan ardından, Avrupa Birliği’nin(AB) Dönem Başkanı Estonya’nın Başbakanı Juri Ratas’ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 50 dakika sürdü.

Haberin Devamı