Gazete Vatan Logo

Elektronik harp, muhabere, silah, mühimmat, füze projeleri karara bağlandı!

Savunma Sanayi İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.Toplantı sonrası Savunma Sanayii İcra Komitesi "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlandı" açıklaması yaptı.

Elektronik harp, muhabere,  silah, mühimmat, füze projeleri karara bağlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti.Toplantı sohnrası alınan kararlara ilişkin açıklama yapıldı. Savunma Sanayii İcra Komitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Kovid-19 kaynaklı salgın sürecinde savunma sanayimizin kritik projelerde herhangi bir aksamaya izin vermeden çalıştığı, yerli ve milli teknoloji alanında önemli başarılara imza attığı belirtilen toplantıda, salgın sonrası dönemde de çalışmaların büyüyen bir kararlılıkla devam edeceği, sektörler arası tecrübe paylaşımına ve ihracata özel bir önem verileceği dile getirilmiştir. Türkiye tam bağımsız savunma sanayii yolunda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir.
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlandı."

Haberin Devamı