Hangisi, 6 mı 6 Plus mı?

En son 4S kullanmış ama sonra androidle apple’ı aldatmış olan ben de yeniden iPhone’un büyük modeli olan 6 Plus’ı aldım. Neyse ki kuyruğa girmedim. İşin ilginci, iPhone almak, sanki bir telefon almaktan çok öteymiş gibi bir algı var ülkemizde. Meselâ; karavanda, aynadan çektiğim fotoğrafta iphone görününce, hava atmak için bilhassa telefonu gösterdiğim şeklimde yorum yapanlar bile çıktı instagram’da. Yani bir iPhone, karavandan daha havalı bulunuyor anlayacağınız. Neyse, gelelim Apple’ın çıkardığı son oyuncakla ilgili yorumlarıma:

- Ben iPhone 6 almaya niyetliydim. Ama bir başka kadın arkadaşımın ısrarına yenik düştüm ve Plus modelini aldım. Zaten, fazla satılmayacağı düşünülerek sınırlı sayıda getirilmiş olan plus modeli, daha fazla tercih edilince hemen tükenmiş. İşin ilginci, yine beklenenin tersine bu büyük modeli tercih edenler, çoğunlukla kadınlar.

- En temel fark, yazılım farkı. Plus, ıPad yazılımına daha yakın dururken, iphone 6 klasik yazılımını koruyor. Ayrıca plus, full HD ekrana sahip.

Haberin Devamı

- Plus, Samsung Note 4’lere göre, biraz daha uzun ve biraz daha dar ölçülerde. Bu dizayn farkından ötürü, iPhone tek elle de kullanılabiliyor.Yine de bu modeli tercih edecekseniz, iki elle kullanıma alışmalısınız.

Hangisi, 6 mı 6 Plus mı

- Bazı teknik veriler aldatıcı olabiliyor. Örneğin; Samsung Note 4, 4 çekirdekli, iphone 6 ise 2 çekirdekli. Buna karşılık iphone 64 bit işlemciye, Samsung ise 32 bit işlemciye sahip. Üstelik, iphone , işletim sisteminin üstünlüğünden dolayı daha az belleğe ihtiyaç duyuyor. Sözün özü; iPhone en az Samsung 4 kadar hızlı çalışıyor.

- iPhone 6, rakipleri HTC One M8 ya da Samsung S4 ile aynı boyutlarda. Yani, iphone 5’e göre oldukça büyük ekranı var ama buna rağmen inanılmaz hafif ve zarif. Özetle; Sayın Erdoğan’ın dediğinin tam tersine, eskisinden tamamen farklı bir model.

- 6 Plus, büyüklüğüne rağmen çok zarif ve kulağa dayandığında hiç abartılı görünmüyor ama doğal olarak 6, şıklık ve hafiflik yarışında bir adım önde. 6 Plus ile gazete okumak, sosyal medya tâkip etmek ise çok daha rahat ve keyifli.

Haberin Devamı

- Cepte telefon taşıyan erkekler 6 Plus modeliyle zorluk yaşamasın diye, pek çok kot markası cep modellerini büyütüyormuş. Anlaşılan, Apple modayı da etkileyecek.

- Moda demişken! Artık iPhone kullanmanın da bir modası hatta raconu varmış. Kılıf takmadan kullanmak, zenginlik belirtisiymiş.İtiraf edeyim, ben hem kılıf hem darbeye dayanıklı ekran koruyucusu taktım. Paramı sokağa atmayı göze alamazdım.

- Ekranı, inanılmaz başarılı. 6 modelinden farklı olarak Plus modelinde bulunan fotoğraf makinesindeki sarsıntı önleyici, düşük ışıktaki çekimlerde çok işe yarıyor.

- Şarj süresi gayet iyi. Tüm günü rahatlıkla çıkarıyor

- Amerika’da “unlock” yani Türkiye’de de kullanabilecek iphone’lar, yaklaşık 2 ay sonra çıkacakmış. En ucuz iphone 6 olan 16 gb versiyonu, 800 dolardan başlayacak. Ayrıca en az 100 lira pasaporta kayıt parası verilecek.

- Bu arada her iki modelin de 32 GB versiyonunun olmaması sanırım ticari bir manevra ama bu durumdan hoşlanmadım.Sadece 16,64 ya da 128 gb alternatifleri mevcut.

Haberin Devamı

- Son olarak, gelelim dayanıklılık meselesine: Vallahi ne üstüne oturdum ne de elimle bükmeyi denedim. Aksini ispat için bir Amerikalı gencin yaptığı gibi üzerinden arabayla da geçmedim. Yamulur mu bilemem!

DİĞER YENİ YAZILAR