Annelerin radyosu: BabyJoy

Anneler ve bebeklere özel yeni bir radyo, yayın hayatına başlamış: BabyJoy. Joy FM, Joy Turk, Joy Jazz gibi tematik radyo kanallarına bu kez anne ve bebeklere eşlik etmesi amaçlanan bir yenisi eklenmiş oldu böylece. Gecelerini çoğunlukta ayakta geçiren bebekli annelere de eşlik edebilecek bir radyonun olması çok hoşuma gitti. Bebek temalı bu radyoda çalınan müzikler de onların sakinleşmesine yönelik seçilmiş. Bir anda rock ya da arabesk bir parçayla çocuğu uykusunda zıplatma riski olmayan bir müzik akışı olduğu için, radyo gün boyu açık kalabilir o halde. Mozart’ın bebeklerin gelişimi için çok tavsiye edilen eserlerinden ninilere kadar bebeklere uygun geniş bir repertuar belirlenmiş.

Ayrıca konuşmayı sökenler için Barış Manço’nun “Domates, biber, patlıcan” gibi kolay öğrenip, sevip ezberleyebilecekleri şarkılar da çalıyor. Daha da güzel olanı, anne ve anne adaylarına bu zorlu süreçte arkadaşlık edebilecek ve bilgi verecek programlar düşünülmüş olması. Örneğin hemşire Ayşe Öner; annelerin yaşadıkları hormonal, fiziksel ve psikolojik değişimlere olumlu katkı sağlamak, doğum ve doğum sonrası sürece hazırlanmalarına destek olmak amacıyla bir program hazırlamış. Bir başka programda ise anneler kendi deneyimlerini paylaşıp, birbirlerine destek olabilecek. Benim için en cazip olanı ise “Sosyal Medya Anneleri” programı.

Haberin Devamı

Anneler böylece, kendi aralarında sosyalleşebilecekleri bir alan bulmuş olacaklar. Açıkçası ben kızımı büyütürken böyle bir radyo kanalı olsa, çok hoşuma giderdi. Bu arada bebekli annelere, klasik müzik bestecilerinin bebekler için hafifletilmiş versiyonlarından oluşan CD’leri de tavsiye ederim. Müziğin çocuk gelişimine çok etkisi olduğunu artık biliyorum. Ben, Ada’yı uyuturken muhakkak bu CD’leri çalardım. Ve bugün, kızım her gece uyumadan önce ve ders çalışırken mutlaka klasik müzik dinliyor. Bebekliğinde, diş çıkardığı dönemler hep Mozart’ın bebekler için tavsiye edilen eserleriyle sakinleşirdi. Büyüdüğünde de bir Mozart hayranı oldu. Elbette artık bebek versiyonlarını dinlemiyor. Ama müzik bilgisi olan ve flüt çalan bir çocuk oldu.

Haberin Devamı

Özetle, bebeklerinizi müzikle büyütmeyi bir deneyin, hem size hem onlara iyi geldiğini göreceksiniz. Ama, bebekler için dizayn edilmemiş albüm ve radyolara çok dikkat edin. Bazı müzik türlerinin ve parçaların bebekleri agresif yapabildiğini unutmayın. Sonra kaş yapayım derken göz çıkarmayın!

Kadınların güzellik uğruna yaptığı çok acayip şeyler:

Geçen gün bir arkadaşım aradı ve “Yav şu senin göz altına sürdüğün hemoroid kreminin adı neydi” dedi. Daha önce bazı ünlü kişilerin göz kremi yerine hemoroid kremi kullandığını ben de duymuştum ve sanırım arkadaşım bunu benden duyduğunu sanmıştı. İşin fenası, ben kendi arkadaşımı böyle bir krem kullanmadığıma zor inandırdım telefonda. Sonunda lâf döndü dolaştı ve beni şok edecek bakla ağızdan çıktı. Meğer arkadaşım bir süre vajina toparlayıcı bir krem kullanmış yüzüne. Ve sonuç; korkunç! Her tarafında sivilceler patlamış. Perişan olmuş kısaca! Ama hâla bana göz altına kullanmak için hemoroid kremi soruyor! Bir kere daha anladım ki bu kadınların daha fazla gençleşme ve güzelleşme ihtimali uğruna yapmayacağı delilik yok. Telefonda, böyle acayip şeyleri kullanmayı bırakıp, kendi cildi için bir uzmanın önereceği kozmetik kremlere geçmesi için arkadaşıma bir saat dil döktüm. Dün telefonda ona söylediğimi şimdi size de söylüyorum: Hani anneanneden kalan, yiyebileceğiniz malzemelerden oluşan bakım formülleriniz varsa o başka, ama kurban olayım “münasip yerinize” sürdüğünüz krem ilaçları, yüzünüze gözünüze sürüp dolaşmayın. Sonra benim arkadaş gibi, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da, eldeki güzellikten de olmayın!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR