Kızkardeşlik duvarı

İsyan ediyorum. Bu ülkenin tüm kadınları , el ele verip, itiraz etmeliyiz. “Aslında onu demek istemediler” diye diye, biraz daha izin veriyoruz maruz kaldığımız aşağılanmaya... “Hakaret diye algılamayın” diyen dillere boyun eğdikçe biraz daha eziliyoruz. Artık yeter, sahiden yeter! Bunu değiştirecek tek şey, el ele, kızkardeşlik duvarı örüp, birbirimizin eteğine basmadan, hadsizliğe karşı direnebilmek... Başka çaremiz yok... İşte bu haftadan, isyan ettiren iki örnek size...

- Prof. Sinan Canan, bir televizyon programında diyor ki, kadınlar küçük tencerede evde pilav yapabilirken , büyük kazan verirsen yapamıyormuş, çünkü beyinleri , hacim artışını filan hesap edemiyormuş. Bu sebeple de erkekler profesyonel aşçı oluyormuş. Neden, genellikle erkeklerin aşçı olduğuna dair düzinelerce sosyolojik argüman ileri sürebilirsiniz ama kadınların matematiksel ve geometrik yetisi ile açıklamaya kalkma münasebetsizliği bunlardan biri değil, net! Velhasıl örnek de zaten, saha çalışması içermiyor ve külliyen uydurma kokuyor. Bu toprağın kadınıysa mevzu-bahis, ”Erkek beyni” daha iki ile ikiyi çarpana kadar , “aldığı kadar su koyar” o pilavı tutturur, şüpheniz olmasın! O sebeple dikkat etmeli, kadının yüreğinin almadığı erkeklere bir “dur” demeli!

Haberin Devamı

- Eski Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bir çuval incirin içine kurt düşürdü şimdi. Şöyle ki... Efendim yaşlı bir amca kendisinin yanına gelmiş ve evlenmek istediğinden ama ülkemizde kadınlara çok maddi yardım yapıldığı için kendine bir kadın bulamadığından dert yanmış. Özetle, evlenme karşılığı karın tokluğuna işini yaptıracak, ele güne muhtaç bir kadın bulamamış. O halde , ülkemizde kadınlar çok şükür karnını doyurmak için evlenmek mecburiyetinde kalmıyor, devletin de yardımıyla başının çaresine bakıyor, demek ki... Tabii bu durumda ülkenin yönetiminde yıllardır görev yapan Binali Yıldırım’ın bir övünç çıkarmasını ve amcaya “biz kadınlar mecburiyetten evlenmesin diye yıllardır sosyal politika yürütüyoruz, demek ki başarılı olmuşuz” filan demesini beklersiniz değil mi! Hayır efendim! Evlenemeyen amcaya hak verip, “...demek ki, sosyal devletin ölçüsünü yerinde tutmakta fayda var” demiş! Yani, devletin yaptığı sosyal yardımlardan dolayı artık kadınların aç açık kalmıyor olmasını eleştirmiş. Ne olursa olsun, kadının erkeğe muhtaç kalması gerektiğine işaret etmiş! Sayın Yıldırım, o evlenemeyen amcaya söyleyin, Sinan Canan kendisine şöyle litreli, metreküplü bir pilav tarifi versin de ağlaşmayı kesip “Erkek Beyni” ile kendi işini görmeyi öğrensin. Yaşından utansın da, eş niyetine kendini baktıracak bir köle aramaktan vazgeçsin!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR