Bodrum sosyete pazarı yaz modasına yön veriyor

Bodrum Yalıkavak pazarı, sosyeteden tutun oyunculara, assolistlerden popçulara pek çok ünlü ismin alışveriş adresi. Ünlüler pazardan aldıkları elbiseleri değerli mücevherlerle kombinleyip, davetlerde arz-ı endam ediyor.

Geçtiğimiz haftaki yazımda “Bayram’da gidilmemesi gereken yerler” listesi yapmıştım ve ilk sırada da Bodrum’u saymıştım. Ama yine de ısrar edip gelenler için yazıyorum bugün. Madem bu kalabalıklara girdiniz, bari gelmişken fırsattan yararlanın ve karlı, keyifli, kaliteli, güzel bir alışveriş yapın. Yalıkavak’taki “yaymacı” pazarlarını sakın ama sakın kaçırmayın. Şu anda kalite-fiyat dengesi müthiş. Hem siz karlı alışveriş yapın, hem kendi esnafımız kazansın, İnanın pişman olmazsınız...

Bodrum sosyete pazarı  yaz modasına yön veriyor

Yaymacı Pazarı’ndan ne alınır ne alınmaz?

Elbise: Envai çeşit 1001 renk... Fiyatlar 40 liradan başlıyor 200 liralara kadar çıkıyor. Üstelik de mis gibi tezgahlarda el dokuması, en doğalından saf pamuklular hatta ipekler... Bizim Yalıkavak pazarındaki elbiseler, kalitede fark atıyor. Bu arada sakın “ama onların da tasarımı kötü, markaların kalitesi düşük ama modelleri güzel” demeyin, büyük hata edersiniz. Gündüzden geceye, abiyeden bikini-mayo üzerine, dantelden ipeğe, son derece şık ve zarif tasarımlı elbise dolu...

Haberin Devamı

Şöyle bir ipucu vereyim size, sosyeteden tutun oyunculara, assolistlerden popçulara pek çok ünlü isim pazardan aldıkları elbiseleri, şık ayakkabılar ve değerli mücevherlerle kombinleyip, davetlerde arz-ı endam ediyorlar. Bu sene İstanbul’da, nostalji rüzgarına uyup annemin benim çocukluğumda çok giydiği poplin gömlek elbiselerden alayım dedim de 1500 liradan başlayan etiketleri görünce elim havada kaldı. Tabii ki subay maaşı ile annemin vakti zamanında böyle pahalı elbiseler giymesi mümkün değildi ama o zaman pamuklu dediğimiz şey zaten herkesin giydiği bir kumaştı, bugün ise “ama bunlar koton” yanıtını aldığımız lüks tüketim sayılan ürünler. O sebeple günlükten şıklığa, en sağlıklı kumaşlar yine burda. Kaçırmayınnnnnn!

Bodrum sosyete pazarı  yaz modasına yön veriyor

Bu yılın pazar trendi Tokat taş baskı elbiseler

Haberin Devamı

Kenarlarında yine pamuklu dantel ile süslenmiş olanlar... Askısızı var, omuzları açıkta bırakanı var, etek uçları dantellileri, yakası-etekleri saf ipeklileri var, genelde 150 lira. Pazarcı Cihat, henüz pazar işine bu yıl başlayan Hatice-Muammer (Venüs) epey çeşit bulabileceğiniz birkaç yer.
Günlük elbiseler: Buldan bezi ve tezgahta çift dokuma olan gömlek elbiseler şahane... 60- 100 lira civarı.
Tülbent elbiseler: Bir Bodrum klasiği 40-60 lira arası.
Pamuk ya da bambu kumaşından peştemal elbiseler: Bildiğiniz peştamallerin, bikini-mayo üzerine giyilmesi için yapılmış basit formda plaj elbiseleri 40 lira.
Ev elbiseleri: Bunları pazar girişlerinden birinde yer tutan Sevinç’ten bulabilirsiniz. İstediğiniz kadar büyük beden seçeneği de var. Pamuklu kumaştan, renkli-çiçekli, kolsuz, düz, hayat kurtarıcı... 45 lira.
Yeni trend: Tokat taş baskı elbiseler. Bayılırım Tokat Taş baskıya... Bizim pazarcı Sevinç, bayrama özel yenilik yapmış, incecik pamuklu elbiselere Egeli balık - denizci desenlerinde taş baskılar yaptırmış, ben bayıldım.
Masa-yatak örtüsü: Bakın bu kadar güzel ve sağlıklılarını büyük şehirlerde bulamazsınız ancak İtalya-İspanya’da 250 Euro dan yani bizim parayla artık binlerce liradan bulursunuz. Tezgah dokuması ham ketenler, turkuvaz renkler, pike dokumalar, çift ip bağlar... Sağlıklı, şık, buram buram Akdeniz esintisini alın 100 liraya evinize taşıyın.
Peştemaller, havlular: İnşallah evden Bodrum’a deniz kenarı için havlu filan taşımadınız, envai çeşidi Yalıkavak pazarında... Bambu da var saf pamuk olanı da... Pareo olarak bağlayabileceğiniz inceleri de var bir tarafı peştemal bir tarafı havlu olan şezlong ya da banyo sonrası kullanabilecekleriniz de...
Herkese ağız tadıyla bir bayram dilerim...

Haberin Devamı

Bodrum sosyete pazarı  yaz modasına yön veriyor

DİĞER YENİ YAZILAR