Şehri keşfedin

İşte size şu ara İstanbul’a gelmek için, İstanbul’da keşfetmek için bazı güzel fırsatlar...

Mukaddes Emanetler Sergisi’ni kaçırmayın

Başta Hz. Muhammed olmak üzere, ailesine ve bazı peygamberlere ait eşyalar kutsal sayılmıştır ve bunlara “mukaddes emanet” denmiştir. Topkapı Sarayı, kutsal emanetlere ev sahipliğinin 500. yılını özel bir sergiyle kutluyor. Tam 5 asırdır Topkapı Sarayı’nda korunan Mukaddes Emanetler’in en kıymetlisi kuşkusuz Hırka-İ Şerif. Hz. Muhammed’in Hz.Kâb’b. Zübeyr’e kendi eliyle giydirdiği hırka, yüzlerce yıl Has Oda’da saklandığı için “Hırka-İ Saadet dairesi” denilmiş bu odaya. Sakal-ı Şerif, Yusuf Peygamber’in sarığı, bereketiyle efsaneleşen Hz. İbrahim’in tenceresi, Ukab Sancağı, şehit edilen Hz. Osman’ın Kur’an-ı başlıca kıymetli kutsal emanetler. Yavuz Sultan Selim Han, Mısır’ı fethedince Mekke Emir’i llan oğlunu Kahire’ye gönderir ve Mukaddes Emanetler’in büyük kısmını Yavuz Sultan Selim’e teslim eder. 1918’e gelindiğinde ise, Mekke Emir’i Medine’ye saldırdığında, Fahreddin Paşa, 2 bin asker koruması ile tehlike altındaki Mukaddes Emanetler’i İstanbul’a gönderir, böylece emanet sayısı 600’ü geçer.

Haberin Devamı

Kutsal Emanetler’i, Topkapı Sarayı’ndaki 500. yılı şerefine düzenlenen sergide ziyaret edebilirsiniz.

Ai Weiwei sergisi için son hafta
Çok ilgi gördüğü için süresi uzatılan ve tam 6 aydır sanat severlerle buluşan Ai Weiwei porselen sergisini gezmek için önümüzdeki hafta son şansımız. Gidenlerin hayran kaldığı, kulaktan kulağa güzelliği anlatılarak, günden güne daha çok ilgi çekerek büyük bir kitleye ulaşan, 11 Mart’a kadar ziyaret edebileceğiniz sergi Sakıp Sabancı Müzesi’nde.
Ah güzel İstanbul, sen ne ihanetler gördün
Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alamayan Kabataş İskelesi Martı Projesi. Osmanlı torunu olmakla en çok övünen idarecilerin döneminde, İstanbul’un tarihi dokusunun yerle bir edilmesi ne yaman bir çelişki. Ölmeden mezara koydular İstanbul’u ve üzerine hunharca beton atıyorlar ve biz de bir cinayete şahitlik ediyor olmanın suç ortaklığından nasibimizi alıyoruz, olan biten bu işte!
Maçka Parkı: İstanbul’un merkezinde, şehrin ve üzerinde yaşayan canlıların nefes aldığı tek alan. İBB bir gecede 200 ağaç kesti ve o gün bugün betona kesmeye devam ediyor. Halk, şehir merkezinde kalan son ağaç için mücadele ederken beyaz adam cinayetlerine devam ediyor. Bu arada Maçka Parkı’nın afet alanı olduğunu da hatırlatalım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR