Roma’da sömestr tatili

Siz bu satırları okurken biz iki anne ve üç kızı sömestr tatili için Roma’dayız. Çocuklarla yapılacak o kadar çok şey var ki bu şehirde... İşte bu kış günlerinde Roma...

Roma’da sömestr tatiliYarı yıl tatilini yarıladık. Bu haftayı çok iyi değerlendirmeli ve göz açıp kapayıncaya kadar günlerin geçmesine izin vermemeli. Geçen hafta sonu çocuklar ve aileler için etkinlik tavsiyelerimi yazmıştım. Ben bu sene hayatımda ilk defa plan program yapmadım ve can kardeşim Aslı’nın son dakika pasına gelişine vurdum. Siz bu satırları okurken biz iki anne ve üç kızı Roma’dayız. “E kış günü“ demeyin, Roma her mevsimde güzel bunu bilin. Çocuklarla yapılacak o kadar çok şey var ki bu şehirde... Yemekler de efsane... Makarnalar, pizzalar, dondurmalar... Roma’da her şey çocuklardan yana.

Konaklama: Merkezde kalın, sonra tabana kuvvet Roma sokaklarını arşınlayın. Günlük turistik gezi otobüsleri de bu şehri keşfetmek için şahane. Kaybolmaktan şakın korkmayın. Trevi Çeşmesi (sadece biz Aşk çeşmesi diyoruz), İspanyol Merdivenleri, Collesium üçgeninde kalırsanız, rahat edersiniz.

Haberin Devamı

Pantheon: 43 metre tavan, kubbenin ortasında 8 metrelik bir delikle sıradışı bir Antik Roma mimarisi. Piazza Navona-Pantheon ve Vitoria Emmanuella Caddesi üçgeninde kalan ”Piazza di Pasquino” daki “Cul de Sac” bence Roma’nın en değişik yemek mekanı. Küçücük, salaş az ama öz seçenekli muhteşem bir mutfak.

Navona Meydanı: 33 bin kişilik yarış alanı. 2 bin yıl önce yapılmış, yıkılmış sonra elips şeklini koruyarak yeniden küllerinden doğmuş. Meydanda “dört nehir çeşmesi” denilen; Ganj, Tuna, Rio del Plata, Nil. Meydanda nefis bir dondurmacı var, “Grom” özellikle limon sorbe sevenlerin ıskalamaması gereken bir dondurmacı.

Vatikan: Nehrin diğer tarafında, Roma’nın göbeğinde özerk bir şehir devleti. Vatikan kilisesi ücretsiz. Büyüleyici olan müze kısmı. Sistine Şapel’deki eserleri, o muhteşem resimleri görmeden “Roma’yı gördüm” demeyin.

GÖRKEMLİ COLLESIUM

İmparator Geçidi’nden yürüyerek, kalıntılar arasından geçerek gelin Collesium’a. Belki de dünyanın en turistik yapısı burası. Üşenmeyin biraz aşağı yürüyün Vis Mastro Giorgio üzerindeki De Felice’de afiyetle yemeğinizi yiyin.

Haberin Devamı

Tarih, kültür ve lezzet bir arada

Trevi Çeşmesi: Şakın bir İtalyan’a “Aşk Çeşmesi” diye yolunuzu sormayın, çünkü sizi anlamayacaktır. O tamamen bizim taktığımız bir isim. Hemen karşısındaki sokağın başındaki dondurmacı ve krepçi harikadır. Ayrıca o sokaktan ilerlediğinizde “Roman Cuisine”in en güzel ve yerel lokantalarını bulabilirsiniz. Şarküteri ve atıştırmalık için “La Proseuttera” şahane. Al Moro da Trevi Çeşme’si civarında tavsiye edebileceğim tipik “tarttoria”lardan. En sevdiğim ise kesinlikle “That’s Amore”.

Trestevere: Küçük küçük lokantalar ve minik dükkanlarıyla Roma’nın en şirin bölgesi. Casa Rita ya da eski adı ile Pizzeria La Margarita iddia ediyorum Roma’nın en iyi pizzacısı. Kırmızı ve beyaz iki çeşidi var, kırmızı isteyin ki bizim alışık olduğumuz gibi domates soslu olsun.

DİĞER YENİ YAZILAR