Neşe dolu sömestr

Bugün, çocukları tatil boyunca eğlendirecek kültürel ve sanatsal etkinlikleri yazdım.

Eendim, dünkü yazımda yarı yıl tatilinde çocuklarla yapılacak yurt içi gezilerinden bahsetmiştim. Bugün de çocukları tatil boyunca hem eğlendirecek hem de kültürel ve beceri olarak geliştirecek günlük sanat aktiviteleri ve atölyelerine yer vermek istedim. İşte sizin için seçtiklerim. İnternet üzerinden aktivitelerin ya da mekanların ismini yazarak programları bulabilir, inceleyerek uygun günler için biletlerinizi önden alabilirsiniz.

Akbank Sanat:Sadece sömestr değil tüm yıl hem yetişkinler hem de çocuklar için şahane etkinlikler, konserler, oyunlar, atölyeler bulabilirsiniz. Tatil boyunca, çanta yapımından, kupa boyamaya, yaratıcı danstan Salvador Dali’li sürrealist oyunlara kadar pek çok yaratıcı aktivite planlanmış. Bilet fiyatları 15 TL. fendim, dünkü yazımda yarı yıl tatilinde çocuklarla yapılacak yurt içi gezilerinden bahsetmiştim. Bugün de çocukları tatil boyunca hem eğlendirecek hem de kültürel ve beceri olarak geliştirecek günlük sanat aktiviteleri ve atölyelerine yer vermek istedim. İşte sizin için seçtiklerim. İnternet üzerinden aktivitelerin ya da mekanların ismini yazarak programları bulabilir, inceleyerek uygun günler için biletlerinizi önden alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pera Eğitim:Çocuklarınız, seçtiğiniz atölyede etkinliklerini yaparken, keyifle müzesini gelebileceğiniz, kafesinde kahvesini içeceğiniz harika bir sanat ortamı. 4-6 yaş için portre çalışmaları, 7-9 yaş için portrelerle dans, 7-12 yaşa gerçekler ve hayal, 10-12 yaşa hafıza ve kurmaca dans gibi pek çok atölye var.

Miniatürk: İstanbul içinde havanın güzel olduğu bir günü yakaladığınız an, Miniatürk’ü gezip, ülkemizi baştan aşağı eğlenerek keşfedebilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi:Bilim meraklısı çocuklar için özellikle tavsiye ederim. DNA, astronomi, matbaa ve matematik atölyeleri çok ilgi çekici.

Oyuncak Müzesi: Bence en cazip olanı. Ben her gittiğimde çocukluğuma dönüp gözyaşlarıma boğuluyorum. Çocuklarımızla aramızda teknolojinin açtığı büyük bir devir farkı var. İşte, Oyuncak Müzesi tam da bu noktada bir köprü görevi görüyor ve nesilleri yakınlaştırıyor. 1700’lü yıllardan günümüze 40 ülkeden bir seçki var müzede. Küçük - büyük herkesin çok keyif alacağına eminim. Kafesi de çok keyiflidir, söylemeden geçemedim. Hele ki bir de usta anlatıcı Sunay Akın’la karşılaşırsanız, sohbetinin keyfine doyamazsınız. Tatil boyunca, “Andy Warhol’un izinde” baskı atölyesi, ”İlk filmim Sinan’a” atölyesi, oyuncak tasarım atölyesi gibi etkinlikler var.

Haberin Devamı

Madame Tussauds İstanbul ve Özdilek Vakfı Yılmaz Büyükerşen Mumya Müzesi: Her iki mumya müzesi de ilgi çekici. Özdilek Vakfı’ndakinde, benim Eskişehir Balmumu Müzesi için hazırlanmış olan heykelim de var. Tabii ki en etkileyicisi her iki müzede de Atatürk’e ait olanı.

İstanbul Modern:Ailece şahane bir gün geçirilecek adreslerden... Yarı yıl tatili boyunca neler var neler... Resimler ve kostümler, duvar ressamları, geleceğin mimarları, çamurdan heykeller, kısa film atölyesi, fantastik aksesuar atölyesi...

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı Müzesi: Hazır Ai Weiwei sergisi 11 Mart’a kadar uzatılmışken, bir taşla iki kuş vurun, hem bu muhteşem sergiyi gezin hem de çocuklarınız için, resim - heykel veya ahşap oyuncak atölyelerinden birini seçin.

Yarı yıl tatilinde çocuk tiyatroları

İş Sanat:Fantastik Hikayeler Makinesi 4 Şubat saat 15:00’te sahnede. İzleyiciyi, uçağın mucitlerinden sinemanın mucitlerine ordan da taş devrine götüren fantastik bir hikaye.

Akbank Çocuk Tiyatrosu:Çocuk tiytrosu deyince yeri kalbimizde bambaşka Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun. Erol Günaydın’ı ilk kez çocukken izlemiştim orada. Bu sömestrde kukla tiyatrosu “Goril” sizinle...

Moi Sahne - Mall of İstanbul:Köstebekgiller, Odada Dört Mevsim gibi pek çok müzikal sömestr tatil boyunca Moi Sahne’de...

Balerin Prensesler: Uniq İstanbul’da sahnede.

Alis Harikalar Diyarı’nda:Akasya AVM’de gösterimde.

Alaaddin’in Lambası:İzmir’deki Sabancı Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Külkedisi:İzmir’deki Sahne Tozu’nda gösterimde.

Zorlu PSM:Royal Opera House Gösterimleri... 5 Şubat’ta Rigoletto’yu izleyebilirsiniz. Royal Opera House’ta gösterilen efsane performansları Zorlu ekrana taşıyor. Canlı olmasa da izleme imkanı bulmak güzel.

Haberin Devamı

Taj Express:Hindistan’ın Bollywood müzikali Taj Express 23-28 Ocak’ta Zorlu Sahne’de renkli ve eğlenceli bir gösteri ile karşınızda.

Biraz da çılgın eğlence mi?

Vialand, Jurassic Land, Legoland, Kidzania, Minopolis İstanbul... Esenyurt Çikolata Müzesi de değişik olabilir.
İstanbul’da iseniz, Tarihi Yarımada’nın muhteşem 5’lisini mutlaka ziyaret ediniz: Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Yerabatan sarnıcı, Arkeoloji Müzesi.
Tüm çocuklara iyi tatiler...

DİĞER YENİ YAZILAR