15 gün boyunca gezip eğlenin

Çocukların 15 gün sürecek keyif günleri başladı, gelin görün ki aileleri de bir stres bastı. İyisi mi siz, yarı yıl için tatil ve etkinlik tavsiyelerimi inceleyin...

Eveeet anneler babalar hatta yarı yıl tatilinde torunundan mesul büyükanneler ve büyük babalar... Bu hafta sonu cumartesi ve pazar köşemi yarı yıl tatili için programlar yapmaya ayırdım. Çocukların keyif günleri başladı, gelin görün ki aileleri de bir stres bastı. Eh devir değişti. Bizim çocukluğumuz gibi “çık sokağa top oyna” döneminde değiliz artık. Her okul tatili, ailelerin ekstra mesaisi anlamına gelir oldu. Eee ne de olsa “bugün yavrum için ne etkinlik planladım” denilen bir dönemden geçiyoruz. Doğdukları andan itibaren çocuklara öyle bir plan program yüklüyor ki aileler, bir zaman sonra artık kendi başına 5 dakika kalsa “offf çok sıkıldım” diyen nesiller yetişmesine şaşmamalı. Hani tatil işte, bırak çocuk odasında yatsın, mutfakta kurabiye yapsın, biraz kitap-çizgi roman filan karıştırsın... Yok! İlle programlar yapılacak! Sabah Ali’lerde başlayan gün öğleden sonra hep birlikte sıkılmış bir grup çocuğa yeni aktiviteler bulmaya çalışan annelerin hezeyanıyla doruk yapacak. Ne bileyim, eskiden bir arkadaşın varsa sesin çıkmazdı, internetsiz dünyada iki misketle hayat bize güzeldi. Şimdi, her şeyleri varken, üstelik bir aradayken, toplu olarak sıkılma becerisi gösteren afacanlarla çevriliyiz. Benden tavsiye, eğer çocuğunuz henüz çok küçükse, işi en başta sıkı tutun ve çok jan janlı bir sosyal hayata alıştırmayın, bırakın anam babam usulü biraz kendi başına yetmeyi öğrensin, yalnız kaldıkça kitaplarla hayatını zenginleştirsin. Çocuğu artık hiper aktif gezme moduna geçmiş olanlar, size geçmiş olsun, nihai neticede buna siz alıştırdınız, hiç şikayet etmeyin. İyisi mi siz, bugün ve yarınki yarı yıl tavsiyelerimi inceleyin. Herkese keyifli bir 15 gün dilerim.

Haberin Devamı

Yarı Yıl tatilinde yapılacak en güzel şey bence 2 gün de olsa başka bir yere gitmektir. Tek bildiğim, tıpkı bizler gibi, çocuklara da tebdil-i mekanın iyi geldiği...

Haberin Devamı

Uzay Kampı Türkiye: 7 yaş üzeri her çocuğun çok ilgisini çekebilecek İzmir’de bulunan uzay kampında, iki günlük ve beş günlük programlar olduğu gibi, aile ile kamp ya da günü birlik geziler de yapmak mümkün.

Türkiye’yi keşfedin
Kars: Bu dönem Çıldır gölü de donmuştur. Üzerinde gezinmek ne keyifli olur. Büyüleyici... Muhteşem Rus mimarisi, 12 havari kilisesi,Kümbet Camii,Ani harabeleri ile bir Kar masalı Kars. Kayak severler 3 gün Kars’ı keşfettikten sonra 1-2 gün de Sarıkamış’ta karın ve kaymanın keyfini çıkarıp 1 haftalık tatile tamamlayabilir.
Kapadokya: Dört mevsim güzel, karlar altında bir başka güzel. Eğer soğuğu göze alıyorsanız, Kapadokya şimdi Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” filmindeki gibidir. Filmin geçtiği Uçhisar’dan başlayın, Zelve, Sinasos, Ürgüp, Avanos, Güzelyurt gezin. En azından şu sömestr Kapadokya’ya gidemeseniz de Altın Palmiye kazanan “Kış Uykusu” filmini, yuvanızın sıcağında izleyin.
Eskişehir: Çocuklarla ziyareti en keyifli şehrimiz. Baharda daha keyifli kuşkusuz ama hazır tatilken gidip, trenle 1.5 saatte Ankara Anıtkabir ziyareti de ekleyip, toplam 3-4 günlük, keyifli ve görgü bilgi arttıran, çocuklarımızda milli duyguları yaşatan bir gezi düşünülebilir.
Kayak tatilleri, sömestr için klasiği. Ama kayak zaten pahalı bir spor, hele okulların tatil olduğu dönemde fiyatlar iyice uçuyor. Üstelik pistlerin kalabalığı da eklenince, hele ki Türkiye’de yarı yıl tatili boyunca kayağa gitmek pek akıllıca gelmiyor bana. Masrafı bir yana, çocuklar küçükken eziyeti de büyük kayak olayının, hele ki anneler için. Kat kat giydirmesi bir dert, kayakları tak-çıkart bir dert. Ülkemizde zaten spordan ziyade kokoş kayak kıyafetlerinin yarıştığı, akşam partileriyle eğlenceye dönük bir etkinlik kayak. Avrupa’ya gitmekten de daha ucuza çıkmıyor, o da ayrı mesele.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR