Sanat ve edebiyat dolu bir hafta sonu

Okur oranı düşük bir ülke olsak da nüfus sayımızın fazlalığı Kitap Fuarı’nın büyük talep görmesini sağlıyor.

36’ncı Uluslararası Istanbul Kitap Fuarı bugün açıldı. Ülkemizin sanırım en uzun süreli ve en önemli etkinliklerinin başında geliyor İstanbul Kitap Fuarı. Ne mutlu ki, her ne kadar okur oranı düşük bir ülke olsak da nüfus sayımızın fazlalığı fuarın büyük talep görmesini sağlıyor. Ve ilginçtir ki çoğunluk olarak yeni neslin teknoloji bağımlısı gidişatından ve kitaplardan koptuğundan şikayet etsek de içlerinde “kitap kurdu” olarak niteleyebileceğimiz bir kesim inanılmaz güçlü ve donanımlı geliyor. Aynı şekilde genel nüfusa oran düşük olsa da sayıca oldukça etkili bir genç okur olduğuna kitap fuarına gidecek olanlar şahit olabilir.

4-12 Kasım tarihleri arasında, Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde pek çok yazarla söyleşi, imza buluşması ve panel de düzenlenecek. Bu seneki kitap fuarının ana Teması “İyi ki varsın edebiyat” olarak düzenlendi. Onur yazarı Ayla Kutlu ve Onur Konuğu ülke ise “Kore”. Özellikle çizgi roman tutkunları için Kore’nin katılımının ilgi çekici olacağını tahmin ediyorum. Öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere giriş ücretsiz. Hafta içi 10:00-19:00 arası açık olan fuar hafta sonları bir saat geç kapanıyor. Kitap fuarı 12 kasım pazar günü saat 19:00’da son buluyor.

Haberin Devamı

Tarihler ülkemiz için önemli bir anma günü olana 10 Kasım’ı da kapsadığı için, fuar boyunca ve özellikle 10 Kasım günü Atatürk ile ilgili her yaşa göre ayrı söyleşi ve panele de yer verilmiş. Detayları İstanbul Kitap Fuarı internet sayfasından edinebilirsiniz. Bu arada Kitap Fuarı boyunca büyük indirimlerle kitap satışı yapıldığını da hesaba katıp yanınıza küçük bir tekerlekli seyahat çantası ya da pazar arabası almanızı da tavsiye ederim. Belki önce garip hatta biraz komik görünüyor bu fikir ama o koskoca alanda su gibi geçip giden saatler boyunca taşıdığınız mont ve elinizi kesen torbaların eziyetinden sizi kurtarır. Benden söylemesi.

Sanat ve edebiyat dolu bir hafta sonu

Alternatif kitap fuarı

Artist: İstanbul için epey uzak bir nokta olan TÜYAP Kongre Merkezi’nde 4-12 Kasım’da Kitap Fuarı’na paralel bir de sanat etkinliği var, Artist. Gününüzü tek bir etkinlikle değerlendirmek istemiyorsanız, o kadar yolu gitmişken çeşitli galeri ve sanat insiyatiflerine ev sahipliği yapan Artist’i de ziyaret edin.

Haberin Devamı

Bienal’in bitmesine az kaldı

Hafta sonunuzu sanat- edebiyat ve tasarımla dolu geçirmeniz için tavsiyeleri sıralamışken Bienal’in de 12 Kasım’a kadar sürdüğünü bir kez daha hatırlatmak isterim. İstanbul Modern, Pera Müzesi, Ark Kültür, Sanatçı Stüdyosu ve Galata Özel Rum İlkokulu da birbirine yürüme mesafesinde keyifli Bienal adresleri. Çukurcuma’daki Cuma Kafe’de tatlı bir tasarım buluşması var.

DİĞER YENİ YAZILAR