Çocuğunu, kendini, tarihini seven kaçırmasın...

3 Ekim’den ay sonuna kadar yolu ‹stanbul’dan geçenler için 7’den 70’e herkese harika bir festival ve sergi önerim var mutlaka göz atın.

Şahane haberlerim var size. “Çocuğumla hafta sonu neler yapabiliriz”, “Ailece AVM gezmek dışında hem eğlendirici hem geliştirici etkinlikler neler” gibi çok sayıda tavsiye sorusu ileten mesaj alıyorum özellikle sosyal medyadan. Genellikle hem sanatsal içerik, hem öğreticilik hem de eğlenceli olması aranıyor içeriklerde ve üçünü bir arada bulmak da kolay olmuyor elbet. İşte 13 Ekim tarihinden ay sonuna kadar yolu İstanbul’dan geçenler için eşi benzerine zor rastlanır güzellikte bir festival ve sergi önerim var size. 7’den den 70’e herkesi ilgilendiren, Osmanlı tarihini merak eden, farklı kültürleri tanımak isteyen, bolca da eğlence isteyen, kısaca her şeyi bir arada bulabileceğiniz etkinlikler kapınızı çalıyor.
Tasarım Tomtom Sokakta: 19-22 Ekim
Nefis bir sokak etkinliği. Belki de bir buluşma demek daha doğru olur. Tasarım sevenler için, 100 tasarımcı, 50 sanatçı ve 50 konuşmacının katıldığı, çeşitli etkinlikler, sergiler ve alışveriş imkanı sunan bu sokak buluşması, İstanbul’da yaşamanın bir ödülü gibi. Ehli-keyf bir hafta sonu geçirmek isteyenler muhakkak en az yarım gününü tarihi Tomtom mahallesi ve İtalyan Lisesi çevresine ayırmalı. Yiyip içerek, sanatçıların tarihi mekanlardaki işlerini görerek, sokak kültürünü soluyabileceğiniz, güneşli bir pazar dilerim hepinize...
Topkapı Sarayı Müzesi’nde Karagöz Sergisi

Haberin Devamı

Türk Gölge Tiyatosu’nun 500. yılını kutluyoruz. Topkapı Sarayı ev sahipliğinde ve İstanbul Karagöz Kukla Vakfı işbirliği ile açılacak Karagöz sergisini kaçırmayın. 13 - 31 Ekim tarihleri arası, Topkapı saray Sergi salonu’nda görebileceğiniz figürler, ülkemizdeki uluslararası kukla festivalinin de mimarı olan, sevgili sanatçı arkadaşım Cengiz Öztek’e ait. Kukla sanatını yaşatarak, kültür mirasımızı taşıyan ve hatta uluslararası alanda tanıtan, okul arkadaşım sevgili Cengiz Öztek ayrıca Saray’ın karagözcüsü Nazif Bey figürlerine dayanan “Hayali Nazif Bey” figürlerine de yer vererek bir geleneği yeni nesil ile buluşturacak. Yine sanatçının kukla oyunları da sergide sahnelenecek.
20. Uluslararası Kukla Festivali: 13-29 Ekim
Fransa’dan İtalya’ya, Çin’den Tayvan’a, uzanan geniş bir seçki var bu yıl. 15 ülkeden 25 grup katılıyor festivale. Kukla ve Karagöz ustası, UNESCO Kültür Mirası taşıyıcısı çok değerli okul arkadaşım Cengiz Öztek’in genel sanat yönetmenliğindeki festivalde altı yerli oyun var. Gösteriler, Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulcherie, Deniz Müzesi, Koç Üniversitesi, Terakki ve Sarıyer Halk Eğitim Merkezi, CKM gibi farklı merkezlerde.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR