Dizi sezonu şimdi başlıyor

Dizi senaryoları topluma sürekli öfke aşılamak yerine biraz da umut çiçekleri ekse...

Her ne kadar ülkemizde gösterilen yerli diziler finale doğru gitse de dünyanın en çok izlenen dizilerinin yeni sezonları seyirciyle şimdi buluşmaya başlıyor. Bu arada, yerli dizlerle ilgili dikkatimi çeken bir şeyi hemen söyleyeyim; eli silah tutmayan aktöre rol yok memlekette. Koca bir sene boyunca, eline silah olmayan bir karakter çıkmadı. Nerdeyse tüm dizilerde, başı çeken erkek karakter, genç, güçlü, yakışıklı ve silahlı olarak çizildi. Tüm güzel kızlar da, mafyaya bulaşmış erkekleri sevdi. Erkekliğin tanımında hep silahla mücadele vardı. Dilerim, kahramanlaştırılan bu karakterlere özenmek gençler arasında moda hale gelmez. Zaten şirazesi günden güne kaymakta olan ülkemizde, sürekli intikam peşinde koşan erkek hikayelerini biraz azaltıp, ailesinin iyiliği için çabalayan, sevgi,saygı, iyilik ve dürüstlükten ödün vermeden ayakta kalmaya gayret eden, kaba kuvvete başvurmayı acizlik olarak gören has erkeklerin ve kadınların hikayelerine biraz da yer verilse. Birkaç hikaye hiç değilse saf ve naif olsa. Topluma sürekli öfke ekmek yerine biraz da içimize umut ve sevgi çiçekleri ekilse...

Haberin Devamı

Top 5 listem

En popüler yabancı dizilerin yeni sezon bölümlerinin büyük heyecan yarattığı şu günlerde, son zamanlarda izleyip beğendiğim yabancı dizilerden tavsiyelerim var size.

House of Cards: 5'inci sezon artık bizimle. Oscarlı Kevin Spacey'i ABD Başkanı ve Robin Wright'ı First Lady olarak izlediğimiz politik drama, Amerika'nın ve iktidar mücadesindeki politikacıların kirli oyunları üzerine.

13 Reasons Why: Lise çağındaki gençlerin arasındaki "bulling" yani "akran zorbalığı"nın korkunç boyutları ile ilgili bir dizi. Eğer liseli bir çocuğunuz varsa birlikte izleyin. İntihar eden bir kız öğrencinin, kendisini intihara sürükleyen 13 kişi ve nedeni anlatmak için arkasında bıraktığı 13 ses kaseti -baya bizim lise zamanımızdaki kasetlerden- ve hikayesi, 13 bölümde anlatılıyor. Kitap uyarlaması dizinin hikayesi 13 bölümde bitti ama dizinin devamının geleceği dedikodusu dolaşıyor.

Haberin Devamı

Big Little Lies: Nicole Kidman, Reese Witherspoon gibi Oscarlı Hollywood yıldızlarını bir araya getiren dizi, yetişkin dünyasının zalimlikleri ve aile içi ilişkilerden etkilenen çocuklar üzerine bir hikaye. "Hiçbir şey göründüğü gibi değildir" mottosuyla, en mükemmel çiftlerin defolarını ortaya döken, çok sakin bir dünyanın içinde fırtınalar estiren yedi bölümlük bir serüven.

Ignobernable: Bir Meksika dizisi. Suç, uyuşturucu baronları, yer altı kartelleri, silah, işkence hapishaneleri, entrika, kısaca macerasevenler için Amerikan dizilerinden farklı lezzette ateşli bir dizi. Cinayete kurban giden bir Başkan ve üzerine suç kalan bir First Lady...

The Crown: Benim de reklam yönetmenim olan, dizinin yönetmeni Benjamin Caron ikinci sezondan set fotoğrafları paylaşıyor Instagram hesabından. Bu da demektir ki ekim-kasım ayında yeni sezon izleyici ile buluşacak. Kraliçe 2'nci Elizabeth'in taht hayatını anlatan İngiliz dizisinin bu yıl Altın Küre'de "En İyi Dizi" ödülünü aldığını da hatırlatayım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR