Gazete Vatan Logo

Bergüzar'ın hayal kafesi

Bergüzar Korel, hayalini kurduğu kahve dükkanını Cihangir'de gerçeğe dönüştürdü. Not Just Coffee'deki her yiyecek Korel'in reçetesinden çıkma, özellikle buzlu kahveleri içinizi serinletecek.

Bergüzar'ın hayal kafesi

Son yılların popüler mekanları 3’üncü nesil kahve dükkanları... Karaköy, Moda ve Cihangir'de; iyi işlenmiş çekirdekleri, özel tarifleri, ağzınızı sulandıracak tatlara sahip kurabiyeleri ile bu kafelere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ünlü oyuncu Bergüzar Korel de bu akıma ayak uyduranlardan oldu. Cihangir'de "Not Just a Coffee" adını verdiği kahve dükkanını açtı. Hatta açılışını instagram adresinden duyurup, "Uzun zamandır hayalini kurduğum küçük kahve dükkanım artık açılmış bulunuyor! İyi kahve ve yanında hepsi benim reçetelerimden oluşan leziz kurabiyeler, tatlılar hizmetinizde efendim, afiyet olsun" notunu düştü.

Yemeklerin tarifi Korel’den

Korel'in kafesinin alametine gelirsek eğer, Cihangir'in kalabalığından uzak sokaklarından biri olan Anahtar Sokak'ta minik ve sakin bir yer. Giderken ünlü oyuncunun Arap hayranlarının buraya akın ettiğini düşünebilirsiniz ama sanıldığı gibi değil; şimdiden müdavimlerini bile yaratmış. Her saniye Korel, orada hazır bir vaziyette beklemiyor sonuçta. Sadece ünlü oyuncunun yemek yapma merakından ortaya çıkmış tariflerinden yapılmış kurabiye, browni, cevizli ya da havuçlu muffin, havuçlu kek, mozaik pasta gibi özel tatlar var. Onu temsil edercesine...

Haberin Devamı

Şu sıcak günlerde bu sokağın oldukça esintili olduğunun altını da çizmek gerek... Dekorasyona gelirsek; özellikle müzik seçimlerinde epey özenli diyebiliriz. Dinlendirici şarkılar çalıyor ama uykunuz gelmiyor. Mavinin hakim olduğu dükkanda Gamze Yalçın'ın elinden çıkma mural ise oldukça estetik. Karton kahve bardaklarında da Yalçın'ın imzası var.

Soğuk kahveler de başarılı

Gelelim kahvelerine... Kahvesi şaşırtacak kadar iyi. Sıcak yaz günleri için 'iced latte' ve 'çikolata soslu iced mocha' mutlaka denemelisiniz. Kulplu kavanozlar ile size sunuyorlar. Malzemeden çalmıyorlar, bol keseden koyuyorlar soğuk kahveyi de... Bunlarda da ünlü oyuncunun parmağı varmış gibi... Her çeşit kahve bulunuyor. Belli ki mekan açılmadan birçok çeşit kahve çekirdeği tadılmış ve o güzel atıştırmalıkların yanında en iyi gidecek olanlar seçilmiş. Baristaları da tam kıvamında kahve yapmayı iyi başarıyor, espresso da özellikle İtalyan tadını yakalayabiliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca mekanı sıcak ve samimi yapan ayrıntılardan birkaçı ise çocuklarınız ile gittiğiniz zaman hemen önlerine boyama kalemleri koyuluyor ve kurabiye hediye ediliyor. Cihangir'de mahalleli olmanın gerekliliğini kavramışlar. Köpekleriniz ile burada soluklandığınız zaman onlara da sürpriz kurabiyeler hediye ediyorlar.