Gazete Vatan Logo

Ben yanmasam, sen yanmasan, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?..

Başbakan, Nazım’ın dizelerini okuyarak, “Gelin demokrasinin alanlarını yükseltelim” çağrısı yaptı

BAŞBAKAN Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar İl Kongesi’ne katıldı. Konuşmasında Aşık Veysel ve Yunus Emre’den dizeler okuyan Başbakan Erdoğan, Nazım Hikmet’in şiirinden de alıntılar yaptı. “Ben yanmasam, sen yanmasan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” dizelerini okuyan Erdoğan, “Bu sözler yıllar boyu adeta slogan gibi tekrarlandı durdu. Hani, yandım, piştim, oldum var ya işte o. Başka türlü olmaz. Gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Gelin Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkarma mücadelemizde hep birlikte nasibimizi alalım. Gelin demokrasinin alanlarını yükseltelim” dedi.

“Biz AKP olarak uzlaşmadan hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayacağız” diyen Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal’ı isim vermeden eleştirdi:

“Ancak uzlaşıyı, kendi dayatmasını, herkesin kabullenmesi gibi algılayanlar, belli çevrelerin görüşünün galip olması için uzlaşıyı araç haline getirinler bilmelidir ki uzlaşı milletin iradesiyle, milletin takdiriyle olur. Uzlaşı ileriye doğru adım atmakla, gelişmekle olur. Statükonun muhafazasını uzlaşı zemini gibi gösterenler hata yaparlar. Ama kimsenin o dar görüşünü kimsenin statükocu anlayışında uzlaşmak zorunda değiliz. Anayasal konularda ne zaman bir değişiklik gündeme gelse birileri hemen tavrını belli ediyor. Daha baştan biz bunda yokuz. Gel bunları beraber konuşalım. Bir kolektif akıl oluşturalım. Biz burada yokuz. Sen nerede varsın ki? Hiçbir müzakere, mutabakat çalışmasında yoksun. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanı davet etti. Yine açıklama peşin, biz yokuz. Her konuda engelleyici tavrın içine giriyorlar. Laf konuşmaya gelince uzlaşıdan taraf oluyorlar.”

İşte Erdoğan’ın esinlendiği Nazım Hikmet’in şiiri...

Hava kurşun gibi ağır!

Bağır, bağır, bağır, bağırıyorum.

Koşun, kurşun eritmeğe çağırıyorum...

O diyor ki bana:

- Sen kendi sesinle kül olursun ey!

Kerem gibi yana yana...

Deeeert çok, hemdert yok

Yüreklerin kulakları sağır...

Hava kurşun gibi ağır...

Ben diyorum ki ona:

- Kül olayım Kerem gibi yana yana.

Ben yanmasam,

sen yanmasan,

biz yanmasak,

nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..

BAŞBAKAN’A SIKI KORUMA

Başbakan Erdoğan, dün özel Ata uçağıyla Afyonkarahisar’a gitti. Askeri Havaalanı’nda Erdoğan’ı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, milletvekilleri ve çok sayıda partili karşıladı. Başbakan’ın korumaları adeta kuş uçurmadı.

Haberin Devamı