Gazete Vatan Logo

Belenco, Güney Koreli Lotte'ye satıldı

Güney Koreli Lotte Chemical Group, Türk kuvars yüzey ürünleri üreticisi Belenco'nun yüzde 72.5'ini 125 milyar won (111.6 milyon dolar) bedelle satın alacağını açıkladı.

Belenco, Güney Koreli Lotte'ye satıldı

Reuters'ın haberine göre, Lotte tarafından gece saatlerinde yayımlanan basın bültenine göre satın almayı şirketin Lotte Advanced Materials adlı birimi gerçekleştirecek.

Alanında Türkiye'nin en büyük şirketi olan Belenco'nun fabrikası, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 19 bin metrekaresi kapalı, 36 bin metrekaresi açık alanda 2011 yılında kurulmuştu. Şirket, 2018 yılında Türkiye'de ilk defa robot kolla kuvars yüzey ürünleri de üretmişti.

Kedni sitesinden satışı böyle duyurdu

Satışa yönelik açıklama yapan Belenco internet sitesi üzerinden de anlaşmayı şu ifadelerle duyurdu:

"Şirketimiz Güney Koreli Lotte firmasıyla bir ortaklık sözleşmesi imzalamıştır. Sözkonusu sözleşmenin yürürlüğüe girmesi Rekabet Kurulu'nun onayına tabidir. Bu işbirliği ile alakalı bazı basın yayın organlarında çıkan veriler gerçeği yansıtmamaktadır. Türk sanayisini dünya ölçeğinde temsil etmeye devam edeceğiz."

2011 yılında kuruldu

İki hatta 230 bin parça üretim kapasitesi olan Belenco, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 19 bin metrekaresi kapalı, 36 bin metrekaresi açık alandaki tesislerinde faaliyet gösteriyor. Kuvars bazlı tasarımlanmış taşlar inşaat ve iç mimari alanlarında ciddi oranda kullanılıyor. Şirket, 2017'de yüzde 21.3 artırdığı ve 24 milyon doların üzerine taşıdığı ihracatıyla 2017 yılının en çok ihracat yapan 1000 Türk şirketi arasında 787. sırada yer almıştı.

Haberin Devamı

Kuvars bazlı tasarımlanmış taşlar mutfak ve banyo tezgahları, zeminler, duvar ve öncephe kaplamaları başta olmak üzere inşaat ve içmimarinin pek çok alanında kullanılıyor. Belenco'nun müşterileri arasında Türkiye'nin pek çok önde gelen markasının yanı sıra Starbucks, Sheraton, Rixos gibi uluslararası şirketler de bulunuyor.