Gazete Vatan Logo

Beklenen oldu!

Türkiye’deki Rus saadet zincirinden 7 kişi tutuklanırken MMM hakkında VATAN 2016’daki ‘Rus Titan Türkiye’de hortladı’ haberleriyle Rus Mavrodi’nin 1.5 milyar dolar batırdığını duyurmuştu

Beklenen oldu!

Türkiye’de Rus Titan saadet zinciri MMM’ye yönelik operasyonda yedi kişi tutuklanırken bu sistem iki yıldan fazla süredir Türkiye’de sürdürülüyor. VATAN iki yıl önce yaptığı haberde sistemin işleyişini ve şirketin Rus yöneticisi Sergey Mavrodi hakkındaki bütün detayları yazmıştı. Rusya’da aynı sistemle 1.5 milyar dolar batıran Rus Sergey Mavrodi, ilk olarak 1990’ların başında yatırımcılara matematiksel kazanç vaadiyle MMM isimli bir şirket kurdu. Piramit saadet zincirini dünyada ilk uygulayan kişi oldu. 15 milyon Rus bu şirkete para yatırdı ama 1997’de MMM 1.5 milyar dolar batıkla iflas bayrağı çekti. Mavrodi cezaevine girerek 4.5 yıl hapis yattı.

Bu kez interneti seçti

2011’de bu kez para alışverişlerini Bitcoin’le yapmaya başladı. Rusya hemen harekete geçip bu sistemi de durdurdu. Ancak Rusya’dan ayran Mavrodi, bu kez sistemi dünyaya yaymaya karar verdi. Hindistan, Endonezya, Malezya, Hong Kong, Bangladeş, Filipinler, Tayland ve Peru gibi ülkelerde MMM zincirleri internet üzerinden para toplamaya başladı. Hepsinde aradan belirli süre geçince otoriteler bu dolandırıcılık sistemine karşı harekete geçti. Mavrodi kendine yeni bir hedef ülke seçmeliydi. Bu da Türkiye oldu. MMM Türkiye, ayda yüzde 100 kazanç vaad ediyor.

Haberin Devamı

Sistem nasıl çalışıyor?

MMM’e sanal para Bitcoin aracılığıyla örneğin 10 dolar yatırdığınızda MMM hesabınıza 10 Mavrov (MMM puanı) kaydediyor. 1 ayda hesap yüzde 20-100 değerleniyor. Bunun için Facebook videoları çekmek, sosyal medyaya MMM’i öven mesajlar yazmak gibi görevleri tamamlamak gerekiyor. Bu şekilde aslında sistemin genişlemesi ve daha çok insanın üye olması sağlanıyor. Para yatırdıktan 2 hafta sonra para çekebiliyorsunuz. MMM bu noktada bir başka kullanıcıdan aldığı parayı sizin hesabınıza yatırıyor.