Gazete Vatan Logo

Begüm Kütük: Hiçbir şeye değişmem

Begüm Kütük bu sezon da Binde Bir Gece Diyalogları oyunuyla sahnede olmaya devam ediyor. Kütük, oyuncuların performanslarının nelere bağlı olduğunu anlatırken, “Çalıştığınız ekipten aldığınız güzel enerji rolünüzün altından daha kolay kalkmanızı sağlar” diyor.

Begüm Kütük: Hiçbir şeye değişmem

Neler yapıyorsunuz, bugünlerde yeni heyecanlar var mı?

Var, olmaz mı? Hayatımda ilk defa çok yönlü olmaya çalışıyorum. Dizi, tiyatro, Avon projesi derken içinde bulunduğum yorucu tempoyu düşününce, detaycı ve mükemmeliyetçi bir insan olarak bu benim için geçen yıllara kadar imkansızdı... Ama bu sene çok önemsediğim projelerde aynı disiplinle yer alıyorum ve en önemlisi her ilerleyen günde daha fazlasını yapabilirim hissini içime sindiriyorum.

Geçen sezon sizi sahnede izlemek çok keyifliydi. Bu sezonda bu keyfimiz devam edecek. Sahneye ağırlık verdiğinizi söyleyebilir miyiz?

Güzel yorumunuzla başlayan sorunuzun yanıtı, kesinlikle evet. Tiyatro benim için büyük bir tutku. Tiyatro çok zor, bambaşka bir serüven. Bir buçuk ay okuma, sahne provası derken oynayacağınız karakteri bütünlemeye ve rejisörle yorum birliğine varmaya çalışıyorsunuz. Bu arada karşılıklı oynayacağınız ekip arkadaşlarıyla ortak bir uyum ve biçim elde etmeye çalışıyorsunuz. Arayışlar, yapabildikleriniz ve yapmanız gerekenlerin denetimi, gece gündüz provalarda hatta uyurken bile bilinç altında sürüyor. Doğum yapmak gibi. Çok sancılı geçen sürecin sonunda oyun çıktığında, seyirciyle göz göze gelip aynı havayı soluduğunuzda kucağınıza bebeğinizi almış kadar mutlu oluyorsunuz. Bu adrenalini hiçbir şeye değişmem.

Haberin Devamı

Her kadın güzel olmayı hak eder...

Avon ile yollarınız nasıl kesişti?

Avon her zaman sempatiyle yaklaştığım bir marka. Etkili bir kozmetik markası olmasının yanı sıra kadınları yalnızca güzelleştirmeyen, aynı zamanda güçlendiren iş modeli yaratması da beni her zaman etkiledi. Ayrıca kadınları ilgilendiren çok önemli kritik noktalarda yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri de markayı benimsememin bir nedeni. 20 yıldan uzun zamandır yürüttükleri kadınlar için can alıcı konularda kampanyalara imza atmaları Avon ile işbirliği yapmamın temel sebepleri. Fiyat politikasıyla da kadınlar için ulaşılabilir olması benim için çok önemli. Çünkü her kadın güzel olmayı ve kendini özel hissetmeyi hak eder.

Eşimle vakit geçirmek beni dinlendiriyor

Haberin Devamı

Hangi oyun ve karakterlerle sahnede olacaksınız?

Geçen sezon Sadri Alışık Kültür Merkezi (SAKM) prodüksiyonu olan Binde Bir Gece Diyalogları oyunu ile harika bir sezon geçirdik. Oyunumuz bu sezon da devam ediyor.

Hem dizi hem tiyatro temposunu nasıl yürütüyorsunuz?

Tutku ile yaptığınız bir işiniz varsa ne kadar yorucu olduğunu bilseniz bile çok çalışmayı göze almak gerekiyor. Dinlenme konusuna gelince vakit sınırlı olsa da şanslıyım ki harika bir ailem ve dostlarım var. Onlarla bir araya gelmek, her fırsatı değerlendirip eşimle vakit geçirmek beni dinlendiriyor.

Bir oyuncunun performansı neye bağlıdır?

Öncelikle role hakkını vererek hazırlanmak çok önemli. Ancak yönetmen ve karşılıklı oynadığınız diğer oyuncuların da performans üzerinde mutlaka katkıları var ve bu çok önemli bir unsur. Kostümleriniz, setteki huzurunuz, konforunuz bile önemli. Evinizden çok sette vakit geçiriyorsunuz. Yani bu iş tek kişilik bir gösteri değil. Bu nedenle o setteki çayı getiren arkadaştan rol arkadaşınıza, yönetmenden makyöze kadar ekipten aldığınız güçlü ve güzel enerji rolünüzün altından daha kolay kalkmanıza sebep oluyor. Ben de her zaman ekipçi biriyim.

Haberin Devamı

Asla güzellik takıntım yok

Gençlik ve güzellik konusunda ne kadar hassasınız?

Her kadın gibi ben de güzel gözükmek istiyorum ama asla bir takıntım yok. Güzel yaş alan bir kadın olma şansına sahip olmayı diliyorum. Umarım 70 yaşında da modayı takip eden, bakımlı bir kadın olmayı başarabilirim. Bunun için de kozmetik bakımlarından faydalanıyorum Maalesef zaman hiçbirimiz için geri akmıyor ama sağlıklı beslenme, spor, uyku düzeni ve doğru kozmetik ürünleri ile yaşlanmayı ertelemek mümkün.

Spor ve beslenme programınız nasıl?

Bu soruya üç ay önce çok havalı cevap verebilirdim. Şimdi içinde bulunduğum tempo, disiplinli bir spor hayatını etkiliyor ama benim için vazgeçilmez olan yürüyüş ve pilates. Beslenme konusuna gelince İzmirliyim. Tabii ki Ege mutfağının özelliği olan zeytinyağlılar ve otlar vazgeçilmezlerim.