Gazete Vatan Logo

Bedeli 702 milyon liraya çıktı

Yeni havalimanından İstanbul’un belli noktalarına yapılacak taşımacılık ihalesi 475 milyon TL bedelle sonuçlanmıştı. Yeni ihalede bu bedel 702 milyon TL oldu.

Bedeli 702 milyon liraya çıktı

Daha önce kamu yararı oluşmadığı için iptal edilen İstanbul Yeni Havalimanı’na 18 hat üzerinden yapılacak 150 bagajlı otobüsle taşımacılık ihalesi 27 Eylül’de tekrar edilirken, bu kez ihaleyi kazanacak firmanın en az 702 milyon liralık ödeme yapması gerekecek.

Tek değişiklik bedel

İstanbul Yeni Havalimanı’na 18 hat üzerinden 150 otobüsle yapılacak olan bagajlı lüks taşımacılık ihalesini 4 Eylül’de Altur Havaş Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin lira bedelle kazanmıştı.İhale geçtiğimiz günlerde kamu yararı oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) yeni ihale tarihini ve şartlarını belirleyerek ihalenin 27 Eylül’de yapılacağını duyurdu. İhale şartnamesinde en büyük değişiklik ise tahmin edilen bedelde oldu.

Ciro şartı geldi

Yeni şartnamede isteklilerin 2017 yılı içerisinde toplu ulaşım hizmetinden kaynaklı en az 260 milyon TL’lik yapmış olduğu ciro ve bunu belgeleyen fatura suretlerini teklifleri ile birlikte sunmaları ve tahmin edilen toplam bedelin yüzde 3’ü oranında yani 21 milyon 60 bin liralık geçici teminatı yatırmaları istendi. Ayrıca ihaleye katılacak isteklilerin 130 adet en az 12 metrelik otobüsün kendi malı olduğunu teyit eden ruhsat fotokopilerini teklifleri ile birlikte sunmaları da şartlar arasında yer aldı.

Haberin Devamı