Gazete Vatan Logo

Bayram tatili ortada kiralık araç bırakmadı

Kurban Bayramı tatilinde günlük kiralamada kullanılan araçların doluluk oranının yüzde 90’ları geçeceği tahmin ediliyor.

Bayram tatili ortada kiralık araç bırakmadı

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Genel Koordinatörü Tolga Özgül, Kurban Bayramı tatilinin uzamasıyla araç kiralama piyasasındaki hareketliliğin arttığını söyledi. Bu yıl önceki yıllara göre araç kiralamaya talebin yoğun olduğunu dile getiren Özgül, “Özellikle yazın ve hafta sonlarında günlük kiralamada kullanılan araçların doluluk oranları yüzde 90’ların üzerine çıktı. Önümüzdeki Kurban Bayramı tatilinde günlük kiralamada kullanılan araçların doluluk oranının yüzde 90’ları geçeceğini tahmin ediyorum. Bu nedenle bayram tatilinde kiralık araç bulmak zorlaşacağından, araç kiralamayı düşünenlerin önceden rezervasyon yaptırmasını öneriyorum” dedi.

“Büyüme potansiyeline sahip”

Son dönemde hem kurumların hem de vatandaşların “uzun dönemli kiralama” olarak bilinen operasyonel kiralamayı tercih ettiğinin altını çizen Özgül, “TÜİK’in Haziran 2017 verilerine göre ülkemizde 11 milyon 666 bin otomobil bulunuyor. Bunların 2 milyon 500 bine yakınının şirketler ve işletmeler tarafından iş amaçlı olarak kullanıldığı düşünülürse, bu araç parkının henüz yüzde 13’ü operasyonel kiralamaya hizmet verir durumda. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 30-45 dolayında değişiyor. Bu da sektörün ülkemizde önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor” açıklamasında buludu.

Haberin Devamı