Gazete Vatan Logo

Bayrağı yere değdirmeyen Tatvanlı efeler!

23 Nisan dün tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Bitlis Tatvan’daki bir köy okulunda öğretmen olan Erhan Dindar ve öğrencilerinin kutlaması ise içimizi ısıttı, göğsümüzü kabarttı

Bayrağı yere değdirmeyen Tatvanlı efeler!

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 1920’de TBMM’yi kurup dosta düşmana “ulusal egemenliğimizi” ilan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 98’inci yılında tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde ilk günkü coşkusuyla kutlandı. Ancak öyle bir kutlama vardı ki tüm Türkiye’nin gözlerini yaşarttı. Bitlis Tatvan’daki Yoncabaşı İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Erhan Dindar, dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını öğrencileriyle kutladı. Dindar sosyal medya hesabından kutlama görüntülerini,“Bayrağımızı yere değdirmeyen Yusuf ve İzmir Marşı eşliğinde köy meydanına yürüyen efeler. 23 Nisan kutlu olsun” notuyla paylaştı. Paylaşım saatler içerisinde binlerce beğeni ve yorum aldı.

Köy meydanı konvoyu

Erhan öğretmen anasınıfı öğrencilerinden bir çocuğun bayrak göndere çekilirken yere değmemesi için tuttuğu fotoğrafı ‘’Bayrağı yere değdirmiyor” sözleriyle paylaştı. Okuldan köy meydanına kutlamalar için giderken ellerinde Atatürk’ün fotoğrafı ve Türk bayraklarıyla “İzmir Marşı”nı coşkuyla söyleyen 5’inci sınıf öğrencilerinin videosu da büyük ilgili çekti. Bölgedeki eğitimciler her sene 23 Nisan’ı şenlikle kutladıklarını belirtirken, “Vatan’ın her tarafı kutsal ve biz çocukları vatan sevgisiyle yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sene de öğretmenlerimiz Egeli oldukları için çocuklarımıza efe kıyafeti giydirip zeybek oynattık. Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutladık” dedi.

Haberin Devamı

Göklere yükseldik

Kapadokya’da, balon pilotu Meltem Özlem (27), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile havalandı.
Paralar kumbaraya kumbaralar kitaba
Alanya Belediyesi-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında kitap fuarı açıldı. Bu fuar öncesinde çocukların tasarruf yapıp kitap alışverişi yapabilmeleri için de 41.480 kumbara dağıtıldı. 7 yabancı ülkeden gelen çocuklarının da katıldığı festivalde çocuklar, kumbaralarındaki parayla kitap aldı.
Genelkurmay’dan özel afiş ve klip
Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan için şehit çocuklarının da yer aldığı özel afiş hazırladı. Afiş, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde paylaşıldı. Ayrıca Atatürk’ün çocuk sevgisi ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve çocuk ilişkisini konu alan klip de yayımlandı.
İstiklal şenlendi
İstiklal Caddesi’nde çocuklar tarafından yürüyüş düzenlendi. İmam Adnan Sokak’ta bir araya gelen ilçedeki 550 anaokulu öğrencisi ve Çin’den gelen 20 öğrenci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bando eşliğinde Taksim Meydanı’na kadar yürüdü.
Cinderes’e çocuk hastanesi
TSK tarafından, terörden temizlenen Afrin’in Cinderes beldesinde kurulan seyyar askeri hastanenin çocuk bölümü hizmete açıldı. Hastane, 400 kişilik kapasitesiyle haftanın her günü kesintisiz hizmet verecek.
BEĞENİ YAĞDI
Tatvan’daki 23 Nisan kutlamalarının fotoğrafları sosyal medyada da binlerce beğeni ve yorum aldı.
İşte bazıları;
Erdem Arslan-Üstat teşekkür ederim. İçimizi ısıtan resimlerdi. Var olasın..
Cennet Gül-Günümüzü güzelleştirdiniz çocuklar!
Esra Coşar- Helal olsun
Birol Demirci-Allah razı olsun sizlerden
Yasin Özmen-Öğretmen kardeşimize teşekkürlerimizle. Yaşasın Cumhuriyet
Ozgur Güzel-Tam umudumu kaybedeceğim böyle güzelliklerle karşılaşıyorum. Kaybetmiyorum.
Yüreklerine sağlık
@naz607-Öyle öğretmenin eli öpülür
@GrandeSilver01-Böyle öğretmenler kurtaracak geleceğimizi...

Haberin Devamı