Gazete Vatan Logo

Başsavcı açıkladı: Gülen’in örgüte yazılı emri ele geçti

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in, 25 Nisan 2015’de örgüt üyeliğinden tutuklu 63 kişinin tahliyesi için eski hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’e yazdığı ‘talimat yazısı’nın bulunduğu açıklandı. İstanbul Başsavcısı Fidan, “Terörist başı Fetullah Gülen’in örgüt mensuplarına verdiği en somut talimat belgesi ortaya çıktı” dedi

Başsavcı açıkladı: Gülen’in örgüte yazılı emri ele geçti

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in 2015 yılında hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’e FETÖ soruşturmalarında tutuklu bulunan 63 şüphelinin tahliye edilmesi için gönderdiği talimat yazısı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgüt medya yapılanmasına ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen 52 kişi arasında bulunan kapatılan Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Grafik Tasarım sorumlusu Fevzi Yazıcı, 27 Temmuz 2016’da yakalanarak hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yazıcı’dan ele geçen dijital dökümanların incelenmesi tamamlandı. O dökümanlardan örgüt lideri Fetullah Gülen’in örgüt üyesi polislere tahliye kararları veren mahkemeye yazdığı talimat mektubu ortaya çıktı.

Fidan’dan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan talimat yazısıyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: Yazıcı’nın evinde ele geçirilen dijital materyallerde, örgütün ‘salıverme kumpasına’ ilişkin terörist başı Fetullah Gülen’in örgüt mensuplarına verdiği en somut talimat belgesi ortaya çıktı. 19 Nisan 2015 tarihli yazılı talimatı paylaşan Başsavcı Fidan, bu talimatın Yazıcı’nın 18 Nisan 2015 tarihinde ABD’den getirdiği dijital belgelerde ele geçirildiğini belirtti. Başsavcı Fidan, “Bu talimatı alan örgüt yöneticileri eski hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik, FETÖ üyesi 63 kişiyi 25 Nisan 2015 tahliye etmiştir. Bu şüpheliler arasında Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Nazmi Ardıç, Yurt Atayün Ömer Köse, Yasin Topçu ve sözde ABD’deki davada tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz da bulunuyor. Bu usulsüz tahliye kararı, (aynı gece) İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince yok hükmünde sayılmış ve bu örgüt üyeleri tahliye edilmemiştir.”

Haberin Devamı

1 hafta önce ABD’ye gitmiş

Başsavcı Fidan, Yazıcı’nın 8 Nisan 2015’de ABD’ye çıkış yaptığını 18 Nisan 2015’de yurda döndüğünü ve yanında bu mektubu getirdiğini söyledi. Söz konusu belgede teröristbaşı Gülen’e ait imzanın, yine Yazıcı’dan ele geçirilen saat ve çekte yer alan imzalar ile aynı olduğu anlaşıldığının altını çizen Başsavcı, Yazıcı’nın yanında getirdiği diğer belgeler ile ilgili sorgulamanın devam ettiğini, 100’e yakın flash diskin ele geçirildiğini, söz konusu talimatını içeren belgenin de sözde ABD’deki yargılamaya girdiğini anımsattı. Başsavcı, Gülen’in herkul.org ’da 19 Nisan 2015 tarihinde yayınlanan sohbet videosundaki sözlerinin, talimat evrağındaki ifadelerle örtüştüğünü de belirtti.

Haberin Devamı

‘En önemli aktörleri istihbarat servisleri’

ABD’de yürüyen davaya değinen Başsavcı Fidan, “Bu sözde dava üzerinden FETÖ’nün 17-25 Aralık Aralık, MİT tırları ihaneti, Selam Tevhid kumpasları meşrulaştırmaya çalışılıyor. En önemli aktörleri FETÖ’nün firari yargı ve emniyet mensupları ile bunlalar işbirliği halinde çalışan yabancı istihbarat servisleridir” dedi. Başsavcı Fidan, “Fevzi Yazıcı şu anda sorguda. Mütalaada hakkında müebbet cezası talep edilmişti. Sorguda olduğu için son duruşmaya katılamadı” dedi.

Tutuklu sanık eşleri ABD’ye gitmiş

Başsavcı, ABD’deki davada tanık olarak dinlenen firari emniyet mensubu Hüseyin Korkmaz’ın Koreli eşi, Nazmi Ardıç’ın eşi Nuray Ardıç, Ali Fuat Yılmazer’in eşi Fatma Saadet Yılmazer ve 15 Temmuz darbe girişimine katılan bir TSK mensubunun eşinin hep birlikte 25 Ocak 2015’de ABD’ye gittiklerinin tespit edildiğini de kaydetti.

Haberin Devamı