Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: Yok hükmündedir

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve buna bağlı adımların, Türkiye Cumhuriyeti'ne göre yok hükmünde olduğunu bildirdi.

Başbakan Yıldırım: Yok hükmündedir

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"ABD Başkanının Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi ve buna bağlı adımlar, Türkiye Cumhuriyeti'ne göre yok hükmündedir. Bu karar, Filistin-İsrail barış çabalarına ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Bu kararla bölgede Pandora'nın kutusu açılmıştır. Filistin ve Ortadoğu barışını kökten ortadan kaldıracak bu karar, siyasi kaygılarla alınmış tam bir sorumsuzluk örneğidir. Bu kararı alanları şiddetle kınıyorum. Her zaman olduğu gibi, Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Kudüs'ün bütün kutsal mekanlarının statüsüne saygı gösterilmesi, emrivakiler yapılmaması hayati önemi haizdir."

Türkiye'nin, dönem başkanı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ni 13 Aralık itibarıyla toplamaya karar verdiğini belirten Başbakan Yıldırım, İslam dünyasının liderleriyle konuyu bütün boyutlarıyla istişare ederek atılması gereken mukabil adımların kararlaştırılacağını duyurdu.

Haberin Devamı