Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: Söğüt ruhu 15 Temmuz'da yeniden dirildi

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz zorbalığa, darbeye karşı, milletin demokrasi aşkı ile verdiği en güzel cevaptır. Söğüt ruhu 15 Temmuz'da yeniden dirilmiştir, yeniden dirilişin mihrabıdır 15 Temmuz" dedi.

Başbakan Yıldırım: Söğüt ruhu 15 Temmuz'da yeniden dirildi

Yıldırım, Söğüt Belediyesi tören alanında düzenlenen 736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, milletin çok acılar, musibetler gördüğünü, çok badirelerden geçtiğini ancak istiklaline gölge düşürmediğini belirtti.

Milletin ruhuna, değerlerine yabancılaşan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin 15 Temmuz'da millete acı yaşatmak istediğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Hayme Ana, Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi'nin taşıdığı ruhtan beslenemeyenler o gece bu aziz milletin istiklaline kastettiler. Hatırlayın, 15 Temmuz'da asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri karşısında Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan dik durdu. Hükümeti, 80 milyon vatandaşıyla alçaklara geçit vermedik. Demokrasiye, Cumhuriyet'e sahip çıkan bu büyük millet Türk milletidir. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur, onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Şehitleri rahmetle yad eden, gazilere şifa dileyen Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz zorbalığa, baskıya, darbeye karşı milletin özgürlük, demokrasi aşkıyla verdiği en güzel cevaptır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da genç kuşakların, kadınların gazi ve şehitlerin mukaddes emanetine sahip çıkacağına yönelik inancını dile getirerek, "Söğüt ruhu 15 Temmuz'da tekrar dirilmiştir, yeniden diriliş, yeniden yükselişin miladıdır 15 Temmuz. İhanet odaklarının saldıkları zehri devletin damarlarından temizleyen Türkiye artık yeni hedeflere, ufuklara yelken açmıştır. Ekonomide, hukukta, demokraside kendine büyük hedefler koyan ülkemizi hiç ama hiçbir güç asla durduramayacaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan, fitne peşinde olanlara bu millet asla fırsat vermeyecektir." dedi.

"Nerede mazlum varsa onun yanındayız"

Her vatandaşın hakkına, hukukuna sonuna kadar sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Sadece İstanbul, İzmir, Ankara'yı değil Konya'yı, Diyarbakır'ı, Edirne'yi, Mersin'i, Samsun'u velhasıl 81 vilayeti, 780 bin kilometrekare vatan toprağını bir biliriz, aynı ruhla sahip çıkarız." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Gönül coğrafyası"na da sahip çıktıklarını vurgulayan Yıldırım, "Arakan'a, Filistin'e, Kudüs'e de sahip çıkarız. Nerede mazlum varsa onun yanındayız, nerede zulüm, vahşet varsa onun da karşısındayız. Biz ecdadımızdan bu mirası devraldık, bundan böyle de aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Yıldırım, 736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin medeniyet ufkunu bir kez daha hatırlattığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir olalım, iri olalım, diri olalım, birlikte Türkiye olalım. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Şanlıurfa'dan Kahramanmaraş'a, Gaziantep'ten İstanbul'a destansı bir varoluş mücadelesi verdik. Milletin tarih boyunca gönlünü de vatanını da hep bu aşkla aydınlattı, adaletle hükmetti, adaletle paylaştı. Buradan Ertuğrul Gazi'nin manevi huzurunda, bu mübarek topraklara bu ruh, bu manayı aşılayan milletin medeniyet yolcuğuna yön veren tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum. Allah kardeşlik ruhumuzu yaralamak isteyenlere ebediyen fırsat vermesin, milletimizi, ülkemizi ilelebet payidar etsin."

Haberin Devamı

Konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım'a, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın tarafından Osmanlı tuğrası takdim edildi.

Başbakan Yıldırım ata bindi

Başbakan Yıldırım, program öncesi Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde dua etti.

Türbede ''saygı nöbeti'' tutan askerlerin nöbet değişimini izleyen Yıldırım, askerlerle fotoğraf çektirdi.

Yıldırım, daha sonra yürüyerek 736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin düzenlendiği Söğüt Belediyesi tören alana geldi. Yıldırım, alanı dolaşarak etkinliği izlemeye gelen vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, protokol konuşmalarının ardından Jandarma Genel Komutanlığı Bandosunca, "Diriliş" ve "Memleketim" adlı eserler seslendirildi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehteran Takımı'nın gösteri sunduğu etkinlikte, 15 ülkeden güreşçilerin katıldığı güreş şampiyonası da yapıldı.

Başbakan Yıldırım, törende, üzerinde Türk bayrağı rozeti bulunan "yörük atkısı" ile "yörük kalpağı" taktı.

Etkinliğin sonunda Başbakan Yıldırım, Balıkesir Karesi Atlı Okçuluk tarafından getirilen "Kosovalı" adlı ata bindi. Alandaki vatandaşları selamlayan Yıldırım'a, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yıldırım, daha sonra şenlikler kapsamında kurulan panayır alanını gezdi, çadırları ziyaret etti.

736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Hamza Dağ ve Harun Karacan, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.