Gazete Vatan Logo

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: İki yıl sonra istikrarımız kurumsallaşacak

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: İki yıl sonra istikrarımız kurumsallaşacak

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasite artırımı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bursa’nın ihracattaki başarısıyla Türkiye’de 2. sırada olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

O firmalar baş tacı...

“Son zamanlarda karşı karşıya kaldığımız saldırıları ve özellikle kimi Batı Avrupa ülkelerinin ülkemizde ve bölgemizde yatırımları olan kimi şirketlere dönük yaklaşımlarını dikkatle izliyoruz. Biz, Türkiye dışından gelip de burada yatırım yapan, ülkeye katma değer üreten, birinin evine aş götürmesine vesile olan her kim varsa asla ama asla yabancı görmüyoruz. Onların da bizim asli vatandaşlarımızla aynı seviyede, aynı raddede bulunduklarını ifade etmek isterim. Hiçbir şekilde manipülasyonlara ve kötü algılara kurban olmamaları için her türlü mücadeleyi de verdiğimizi bilmelerini isterim. Onlar, gerçekten de bizim başımızın tacı. Bizim insanımıza ekmek kapısı olan bu firmaların hiçbir şekilde Türkiye’de her ne oluyor ve ne yaşanıyorsa tehdit ve risk altında hissetmemeleri gerekir.”

Haberin Devamı

‘Hizmetkar olmaya’

Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sadece 2 yıl sonra Türkiye, yeni bir sistemle yönetilmeye başlanacak ve istikrarımız, kurumsal bir nitelik kazanacak. Dolayısıyla alınacak kararlar, etkin, hızlı ve ekonominin önünü, yolunu açacak şekilde ve mahiyette olacak. Bu millete hizmetkar olmaya geldik. Devlet ve millet arasındaki mesafelerin ortadan kalkması, kucaklaşmanın yaşanması ve refah seviyesinin sadece belli kesimler ve katmanlarda değil, bütün tabana sirayet etmesi için her türlü reform hareketlerini destekleyeceğimizi ve gerçekleştireceğimizi söyledik. Şimdiye kadar bunda büyük ölçüde başarılı olduk. Zaman zaman yavaşladığımız, tökezlediğimiz anlar olabilir. Takdir edersiniz ki karşı karşıya kaldığımız tehdit ve riskler, çok basit ve kolay şeyler değil. Bunun için çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürmeye devam edecek, bu milletin yücelmesi, devletin büyümesi ve gelecek nesillerin daha güçlü bir şekilde önüne bakması için her şeyi yapacağız.”

Haberin Devamı