Gazete Vatan Logo

Başbakan’ın mahallesi Güneri İnşaat’ın

Başbakan’ın mahallesine yapılacak konut projesi için dün tekrarlanan pazarlıkta toplam hasılat 17 milyon YTL, idare payı ise 10 milyon YTL arttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar’da evinin bulunduğu mahallede gerçekleştirilecek konut projesinin pazarlığı dün sonuçlandı. Güneri İnşaat-Doğu İnşaat, Gap İnşaat ve Aktürk Yapı’nın katıldığı ihalede en yüksek teklif 344 milyon YTL toplam hasılat ve 137 milyon YTL idare payıyla Güneri İnşaat’tan geldi.

Geçen hafta gerçekleştirilen pazarlıkta en yüksek teklifi veren Aktürk Yapı 317 milyon YTL toplam hasılat ve 127 milyon YTL idare payı önermişti. Ancak verilen teklif beğenilmeyerek ihalenin tekrarlanması kararlaştırılmıştı. Buna göre 1 haftalık sürede toplam hasılat 17 milyon YTL, idare payı ise 10 milyon YTL arttı.

Emlak Konut GYO yönetiminin ihaleyi onaylamasının ardından şirket 1/ binlik imar ve inşaat izinleri almak için uğraşacak. 95 bin 939 metrekare arsa üzerine toplam inşaat alanı 60 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Şirketin bu fiyat üzerinden zarar etmemesi için konutların metrekaresini yaklaşık 6 bin YTL’den satması gerekiyor.

İhaleye GAP İnşaat, Öztaş İnşaat, Toray İnşaat, Gül Yapı, Garanti Koza-Sehil İnşaat, Erke -Mutlu-Biat İnşaat, Aktürk, Taş Yapı, Güneri Şehircilik ve Doğu İnşaat katılmıştı. 14 Haziran’da alınan kapalı zarflarda hasılatta en yüksek teklif 300 milyon YTL ile Erke İnşaat’tan gelirken, en yüksek idare payı ise 100 milyon YTL ile Taşyapı’nınki olmuştu.

İhaleyi kazanan Güneri İnşaat Yenibosna’da, mimari açıdan Japon esintileri taşıyan İkebana Projesi’ni yapıyor. Doğu İnşaat ise Eren Holding’in iştiraki.

Haberin Devamı