Gazete Vatan Logo

Başbakan'ın kalesini fethettim, artık Kasımpaşalılar beni destekliyor

DSP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Banu Dalaman iddialı konuştu;

"Kasımpaşaspor'un maçına 600 taraftarın desteği ile gittik. Artık Kasımpaşalılar beni destekliyor. Başbakan'ı kalesinde vurduk."

"Beyoğlu'nda en büyük sorun işsizlik ve kentsel dönüşüm projeleri, tinerciler, temizlik ve okulların içleracısı durumu. Başkan seçilirsem bu sorunların hepsini çözeceğiz. Günde 3 bin kişiyi öpüyorum. Kapı kapı dolaşıp dertlerini dinliyorum. Beyoğlu halkı vaad değil iş istiyor."

İstanbul'un eğlence ve kültür merkezi Beyoğlu'ndaki seçim yarışında DSP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Banu Dalaman da dikkat çekiyor. Kırklareli'li olan 40 yaşındaki Banu Dalaman, tıpkı 2 ablası gibi burslu okuduğu Galatasaray lisesine giderken Beyoğlu ile içli dışlı olmuş. Çiçek paşajından arka sokaklarına kadar gençlik yıllarını geçirdiği Beyoğlu için belediye başkan adayı olacağı aklına bile gelmemiş. Boğaziçi'nde sosyoloji bölümünde Prof.Dr.Nilüfer Göle'nin asistanlığını yaptıktan sonra, yüksek lisansanı Paris Siyaset Bilimleri Enstitüsü uluslararası ilişkiler bölümünde tamamlayan Dalaman, on yıl süren iletişim danışmanlığının ardında geçen yıl Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün siyasi danışmanlığını yürütmüş. Sarıgül'ün teklifiyle de kendini bir anda Beyoğlu Belediye Başkan adayı olarak bulan Banu Dalaman kolları sıvamış. Sokak sokak dolaşıp 175 bin seçmenin kapısını çalan Dalaman "Günde 3 bin kişiyi öpüyorum. Beyoğlu halkı beni sevgiyle kucaklıyor." diyor. Kasımpaşaspor taraftarlarının da desteğini aldığını söyleyen Banu Dalaman 'Kasımpaşa'nın maçına 600 taraftarla birlikte gittik. Böylece Başbakan'ın kalesini fethettik." dedi.

Kentsel dönüşüm değil 'yenileme' olacak

"Beyoğlu'nun iki yüzü var. Birinde eğlence hayatı kulüpler diğerinde ise sorunlarla boğuşan bir kentin yüzü var. Özellikle işsizlik ve kentsel dönüşüm projeleri en büyük sorun." diyen Banu Dalaman çözüm önerilerini şöyle anlattı; "Okmeydanı Kulaksızdan başlayıp Piyalepaşa'ya kadar olan bölgeyi belediye kamulaştırıp park yapacak daha sonra da ranta açacak. Şu anda 4 mahallede yaklaşık 150 bin kişiyi ilgilendiren 6 bin ev ve işyerini ilgilendiren tapu sorunu halkı yıllardır tedirgin ediyor. Farklı kültürlerin birlikte yaşadığı ilçede bu dokuyu yok etmemek gerekiyor. Bu yüzden kentsel dönüşüm değil kentsel 'yenileme' projelerini hayata geçireceğiz. Bu arazilerin ilçe belediyesine devrini sağladıktan sonra üzerinde bulunanlara çok uygun şartlarda satışını yapacak ve yurttaşlarımızın bu sorununu çözüme kavuşturacağız. Modern kentler yapıp, bölge insanının yine orada yaşamasını sağlayacağız."

Belediye ilçe halkı çalışacak

Banu Dalaman, işsizlik sorunu çözmek içinse öncelikle belediyenin taşeron şirketlerle olan işbirliğinin sonlandırılacağını söyledi. Dalaman işsizlikle ilgili çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı; "Onların yerine ilçede yaşayanlar belediye personeli olarak işe alınacak. Böylece istihdam yaratılmış olacak. Ayrıca esnafla işbirliği yapacağız. İşletmelerin turizm vergileri kaldırılacak. İşletmelerle sözleşme yapacağız ve çalışanların yüzde 50'sinin Beyoğlulu olmasını zorunlu hale getireceğiz. Belediyeye ait ekmek fırını ve yemek fabrikası kurulacak. Bu tesislerde hem ilçe halkı çalışacak hem de hizmetlerinden ihtiyaç sahipleri yararlanacak. Gençlere yönelik turizm sektörüne vasıflı personel yetiştirmek üzere iş garantili mesleki eğitim kursları açılacak. İş Edindirme Merkezi açıp iş imkanları yaratılacak."

Tinerciler topluma kazandırılacak

Beyoğlu'nun en büyük sorunlarından birini de güvenlik olduğuna dikkat çeken Banu Dalaman 'Bu sorunu mevcut belediye yönetiminin yaptığı gibi emniyet güçlerinin görevi olarak görüp yok sayamayız. Sokak çocuklarının, tinercilerin en yoğun bulunduğu ilçede bu insanları topluma kazandırmak için acil çalışma yapılması gerekiyor. Tinercileri uygun ortamlara yerleştirip, onların belli bir tedavinin ardından topluma kazandıracak meslek kursları vereceğiz. Ayrıca her semte en iyi şartlarda donatılmış sağlık ocakları, çocuk kreşleri, kadın dayanışma evleri, engellilerle dayanışma merkezi ve huzur evleri açacağız.

Haberin Devamı