Gazete Vatan Logo

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de okul açılışında açıklamalarda bulundu...

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de konuştu

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Geleceğe bakmamız lazım, gelecek bilgi toplumunda, teknolojide. Bilgi toplumu olmak yetmez. Aynı zamanda ilgi toplumu da olmak zorundayız. Çekirdek ailemizden başlayarak çevremizdeki yakınlarımızla daha çok ilgilenip onların sorunlarına daha duyarlı olacağız. Empati yeteneğimiz güçlü olacak. Bu topraklarda yaşayan her vatandaşımızı kardeşimiz bilip ayrılıkçı fikirlere asla yer vermeyeceğiz.

"DÜŞMANLARIN TEPELERİNE ÇÖKERİZ"

Ülkemizin düşmanları bellidir. Düşmanlar ay yıldızlı bayrağımıza karşı çıkanlardır. Düşmanlar 780 bin kilometre kare vatan toprağında ayrımcılı k yapmaya kalkanlardır. Düşmanlar kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerdir. İç ve dış mihraklar kardeşliğimizi, devletimizi, bayrağımızı çekemeyenler. Ne yaparsa yapsın, Afrin'de yaptığımız gibi, El-Bab'ta yaptığımız gibi, Besler Dereler'de yaptığımız gibi, Kandil'de yaptığımız gibi tepelerine çökeriz, derslerini veririz. Bu bayrağı indirmeyiz, ezanı dindirmeyiz.

"TEKNOLOJİNİN ESİRİ OLMAMALIYIZ"

Haberin Devamı

Yedi düvelle mücadele edip esareti reddeden bu millet teknolojiye esir olmamalı. Teknoloji eğitimde, bilimde, hayatın her yanında olmalı. Anamızın babamızın kardeşmizin eşimizin dostumuzun hatrını da sosyal medyadan sormayı bizim hasretlerimize yakışmayan bir şey olduğunu da ifade etmek istiyorum.

Artık bayram tebrikleri bile toplu mesajlar vasıtası ile yapılıyor. Neredeyse yüzyüze bir araya gelmek, iletişim kurmak yok oluyor. Kendimizi bu esaretten kurtarmalıyız.

Geçen gün birisi düğün davetiyesinin fotoğrafını çekip arkadaşına göndermiş. Sosyal medyadan davet yapıyor. Arkadaşı da geri kalır mı? Tutmuş bir çeyrek altının fotoğrafını çekip ona göndermiş, hayırlı olsun diye kutlama yapıyor. Ne hale geldik...