Gazete Vatan Logo

Başarımın sırrı işimi ciddiye almam

Erkan Meriç 2009 Best Model of The Turkey birincisi. Şimdilerde ise Adını Sen Koy dizisiyle geniş hayran kitlesi bulunan bir oyuncu. Meriç oyunculuk serüvenini ve merak edilenleri anlattı.

Başarımın sırrı  işimi ciddiye almam

Oyunculuk maceranız nasıl başladı?

Bir modellik yarışmasında birincilik alarak başladı. Yarışmanın ardından bir süre modellik yaptım. Üç seneye yakın modellik kariyerimin ardından, başta şu anki menajerlerimden Cüneyt Sayıl’dan olmak üzere birçok hocadan kamera önü oyunculuk eğitimi alarak kendimi geliştirdim.

Yarışmaya oyuncu olma amacıyla mı girmiştiniz?

Yarışmada derece alır almaz kendini ekranda bulan biri değilim. Yarışma bana ancak sektorel bir bilinirlik sağladı. Devamındaki başarıda oyunculuğu ciddiye almam ve kendime çok iyi yatırım yapmam yatıyor. Her hangi bir derecenin arkasına saklanıp sektöre girmedim. Sağlam bir ekip çalışması, oyunculuğa verdiğim özen, değer ve iyi bir etüt çalışmasıyla insanlar beni tanıdı. Hiç bir şey emek vermeden olmaz.

Adını Sen Koy ile yollarınız nasıl kesişti?

Adını Sen Koy’un senaryosunu okuduğumda kendimi projeye ait hissettim. Hem çok samimi hem de insanları şu an ki gibi kalbinden kucaklayacağını hissetmiştim.

Oyunculukta nelere dikkat etmek lazımmış?
Oyunculuk sürekli gelişen bir kavram. Bundan dolayı oyunculuk yapanların yerinde saymaması lazım. Eğitimlerinin sonu yok. Bende zaman buldukça eğitimime devam ediyorum.
Yakışıklı bir oyuncusunuz. Siz kendinizi nasıl buluyorsunuz?
Yakışıklı olarak sıfatlandırılıyor olmak güzel. Teşekkür ederim. Ama yakışıklılık denen şey sadece jelatin. Asıl önemli olan jelatin açıldıktan sonra paketin içinden çıkan şeyde. Ben görselliğiyle sağlam karakterin birleştiği bir insan olmaya çalışıyorum. Umarım başarıyorumdur.
Eski bir kalecisiniz. Bunun hikayesi nedir?
Sporun birçok dalını çok seviyorum. Ama uzun yıllar futbolla uğraştım. Diğerlerinin aksine topu kovalayan değil topu tutan olmak bana cezp edici geldi. Bu sebepten kaleci olmayı seçtim. Çok iyi bir kalecilik serüvenim de var. Ama maalesef sağlık sorunlarından dolayı bıraktım. Aklıma geldikçe hala yüzümde bir tebessüm oluşuyor. Ve özlediğimi fark ediyorum.
Hissetmediğim bir rolü oynamam
Ne tarz rolleri oynamazsınız?
Role girmek için öncelikle canlandırmanız istenen karakterin sizden izler taşıması ya da iç dünyanızdaki çağrışımlardan ona yakın bir kişi çıkarmanız lazım. Bu yüzden hissetmediğim hiç bir karakteri oynamam.
Partneriniz Hazal Subaşı’yla aranız nasıl?
Aramız çok iyi. Biz ekip olarak çok güzel sinerji oluşturduk. Sanırım bu da ekrana yansıyor. Hazal ile ekran uyumumuzu izleyicilerimiz çok sevdi.
Özel hayatınız ne durumda. Hayatınızda biri var mı?
Özel hayatın olabilmesi için yeterli bir zaman ne yazık ki iş tempomuzdan dolayı yok. Ama klasik bir cevap vereyim. İşime aşığım ve biz çok mutluyuz.
Kadınlarda sizi en çok ne etkiler?
En çok doğallıktan etkileniyorum. Bir kadın makyajsız, süs olmadan güzel ve duru görünüyorsa zaten yeterlidir. Kaldı ki fiziksel güzellik denen şey o kişiyle sohbet edene kadar. Her şeyi karakterlerin uyumu belirliyor.

Haberin Devamı