Gazete Vatan Logo
Magazin Bartenderlıkta kişiliğiniz ve yaratıcılığınız önemli

Bartenderlıkta kişiliğiniz ve yaratıcılığınız önemli

İstanbul Boğazı’nın büyüleyici manzarası eşliğinde 25 Temmuz akşamı Hotel Les Ottomans’da gerçekleştirilecek olan “World Class Presents: One Fine Night”, misafirlerine dünyanın en iyi bartender’ları tarafından hazırlanan seçkin kadehler ve lezzetli ikramlarla farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Türkiye’de bartenderlık yapan ve yarışmanın jürisinde yer alan Kevin Patnode, gecenin detaylarını anlattı.

Bartenderlıkta kişiliğiniz ve  yaratıcılığınız önemli

Kaç yıldır Türkiye’de yaşıyorsunuz? Türkiye’de kalmaya devam etmenizin nedeni nedir?

Beş yıldır Türkiye’de yaşıyorum. İstanbul’a geldiğimde bu şehre aşık oldum. Yemekler harika ve Boğaz büyüleyici, ama en önemlisi Türk halkı tarafından her zaman çok sıcak karşılandım ve bana her zaman kendimi evimdeymişim gibi hissettirdiler.

Üniversitede Uluslararası İlişkiler eğitimi aldınız ama sonra bartender’lık alanında bir kariyere yelken açtınız. Yapacağınız iş hakkında fikrinizi tam olarak ne değiştirdi?

Sanırım her zaman öğrendiklerimi doğrudan kariyerimde uygulamam gerektiğini düşündüm. Baktığınızda bartender’lık size asla bir kariyer fırsatı olarak sunulmaz, sadece daha fazla para kazanmak için yaptığınız ek bir iş gibidir. Ama ben her zaman içecekleri karıştırıp insanları ağırlamaktan hoşlanırdım. Her zaman bir işi yeteri kadar tutkuyla yaparsam ve o alanda becerilerimi zamanla geliştirirsem, yaptığım iş her ne olursa olsun o işin bir kariyer haline gelebileceğini düşündüm.

Meze kültürü bana çok ilham verdi

Haberin Devamı

Türk mutfak dünyasındaki lezzetlerin damağınız ve yaratıcı fikirleriniz üzerinde nasıl bir etkisi oldu?

Türkiye’de daha önce hiç tatmadığım veya erişemediğim pek çok şey var. Bu noktada meze kültüründeki tatlardan bahsetmeden geçemeyeceğim. Anason ile dereotundan gelen tatların, yoğurt, peynir ve zeytinyağı bazlı yemeklerin tuzlu ve yağlı lezzetleriyle hem bu kadar zıt olması hem de birbirlerine bu kadar yakışması muazzam. Taze mevsimlik meyveler, örneğin yazın yediğimiz şeftali veya iyi olgunlaşmış kavun, bana lezzetten ödün vermeden çok basit malzemeleri kullanabileceğimi gösterdi.

Boğaz manzarasına karşı yarışma

World Class Türkiye’yi iki kez kazandınız. World Class nedir? Bir bartender’ın bu unvanı kazanması neden önemli?

Ne yazık ki bartender’lık birçok kültürde hala kariyer olarak kabul edilmiyor. Bu yüzden World Class gibi bir yarışma, yeteneklerini sergilemek, bilgi ve becerilerini ortaya koymak ve yıllarca zanaatlarını geliştirmek için çalışan bartender’lara bir sahne sunuyor. World Class sadece harika içecekler hazırlamak için bir fırsat değil, aynı zamanda bir bartender’ın kişiliğini, yaratıcılığını, misafirperverliğini ve elbette bu kültüre tutkusunu sergilemesi için tasarlanan bir yarışma.

Haberin Devamı

Bir jüri olarak sizce bir bartender’ın sahip olması gereken en önemli özellik nedir?

Yaptıkları işten zevk alan bartender’ları severim. Bu yüzden de iyi vakit geçiren bartender’lar görmek istiyorum. Bir bartender’ı değerlendirmek için bara oturduğumda kendimi bir misafir gibi hissetmek istiyorum, beni rahatlatan bir yarışmacı istiyorum, ayrıca gülüp eğlenmek ve lezzetli içecekler tatmak istiyorum.

“World Class Presents: One Fine Night” etkinliğinde bizleri ne gibi sürprizler bekliyor?

Bence bu yıl bu turnuvayı yeni seviyelere taşıyan yarışmacılar göreceğiz. World Class Presents: One Fine Night sadece harika müziklerle, bazılarını benim hazırlayacağım kokteyllerle ve çarpıcı Boğaz manzarasıyla dopdolu bir gece olmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni World Class şampiyonunu da taçlandırdığımız bir etkinlik olacak. Bu bence kaçırılmaması gereken bir an çünkü kazananların dünya çapında bir bartender olarak kariyerlerinin başlangıcına da tanıklık edeceğiz. Dicle Olcay, Alya, Doğuş Çabakçor ve Percussion Tai’nin sahne alacağı gecenin biletleri de MoBilet’te.

Haberin Devamı

Misafirlerle iletişim kurun

Bartender’lık mesleğini düşünenlere tavsiyeniz nedir?
Bartender’lık ile ilgilenen herkese bu işe bir barda oturarak başlamalarını tavsiye ederim. Bu kariyerin en güzel tarafı insanların her zaman çalışmanızı izleyebilmesi ve bir bartender olarak sizin de her zaman misafirlerinizle iletişim kurabilmeniz. Bu yüzden soru sormaktan, farklı şeyleri tatmaktan ve her gece mükemmel bir geceye hazırlanmaktan korkmayın.