Hangi tablet doğru tablet

Apple’ın 5’inci nesil tableti iPad Air hafta içinde piyasaya çıktı.

Haberin Devamı

Peki sizin tabletiniz hangisi? Seçim yapmakta zorlanan teknoloji tutkunları için önerilerimiz...

Toplam tablet ve akıllı telefon sayısının masaüstü ve dizüstü PC sayısını geçtiği 2013 yılı verileri ve önümüzdeki yılların tablet satış tahminleri üreticilerin içinde bulunduğu rekabeti anlatmak için yeterli oluyor. Geçtiğimiz salı günü tablet piyasasının önemli aktörlerinden Apple, iki yeni modelinin tanıtımını yaptı ve rakiplerinin hamlesini beklemeye başladı. Tablet bilgisayar üreticileri arasındaki rekabet arttıkça tüketicilerin karar vermesi zorlaşıyor. Sizde tablet bilgisayar almayı düşünüyor ve marka, model seçmekte zorlanıyor. Hangi tabletin size uygun olduğunu merak ediyorsanız işte önerilerimiz...

Okumayı sevenlere

Apple’ın yeni lansmanını yaptığı iPad Air’da dergi, gazete ve dökümanlarınızı okumak çok keyifli olacak çünkü 9.7 inç büyüklüğündeki retina ekranı gözünüzün algılayacağından fazla piksel taşıyor (3.1 milyon piksel) ve elinizde kaliteli bir dergi varmış hissi yaratıyor. Bir önceki model olan iPad dördüncü jenerasyona göre yüzde 28 daha hafif. iPad Air aynı zamanda yüzde 20 daha ince ve sadece 469 gram. Air modelinin işlemci hızı, kablosuz bağlantı hızı ve grafik performanslarıda bir önceki modele göre de iki kat daha üstün. Yalnız pil ömrü de tüm bu artılara rağmen hala 10 saat. Amerika satış fiyatı en ucuz modeli için 499 dolar olarak açıklanan iPad Air kısa süre içinde Türkiye’de satışa sunulacak.

Basitlik arayanlara

Az olsun basit olsun diyorsanız Amazon Kindle Fire HDX sizin için ideal çünkü sınırlandırılmış Android işletim sistemiyle sadece Amazon’un müzik ve kitap servislerine erişebiliyorsunuz. Teknik yardıma ihtiyacınız olursa “Mayday” düğmesine bastığınızda 7X24 ve 365 gün gerçek bir asistan görüntülü olarak size yardım sağlıyor. 4.1 milyon piksel ekran çözünürlüğüne sahip 8,9 inç ekranı ve 8 megapiksel kamerası ile göz dolduran Amazon Kindle Fire HDX’in Amerika satış fiyatı 379 dolardan başlıyor. Maalesef Türkiye’de şu an için resmi satışı yok.

Oyun oynamak isteyenlere

Google Nexus 7 tablet hızlı işlemcisi, HD ötesinde deneyim sunan ekranı ve 32 GB depolama alanıyla oyun severlerin favorisi. 4-PLUS-1 özelliğine sahip olan Nexus 7, ihtiyacınız olduğunda işlemci gücü olmadığında pil tasarrufu sağlıyor. Nexus 7 oyun deneyimi göz önünde bulundurularak tasarlandı, ekranı ve işlemcisi dışında jiroskop ve ivmeölçer gibi sensörlerle Google Play'de 700 bin uygulama ve oyunu ekrana dokunmadan keşfedeceksiniz. 450 TL lik düşük fiyatı ve yüksek özellikleri olan Google Nexus 7 'yi denemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dehalarına

Google’ın ürettiği Nexus 10 tablet yine Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemiyle mükemmel bir uyum içinde. Sahip olduğu özellikler teknoloji meraklılarını heyecanlandırıyor. 10 inç büyüklüğündeki ekranı 4 milyonun üzerinde piksele sahip olan Nexus 10, büyük tabletler arasındaki en iddialı ekran kalitesine sahip. Çoklu kullanıcı seçeneği ile Nexus 10’u açtığınızda ekrandaki resminize tıklıyorsunuz ve login oluyorsunuz. Böylece tableti sizden başka kullanan var ise sizin şifrenizi bilmeden dosyalarınıza erişemiyor. Görüntülü konuşma özelliği ile 10 arkadaşınız ile aynı anda konuşabilir ve Google Play sayesinde HD yayınları tabletinize indirmeden izleyebileceğiniz Google Nexus 10’un Türkiye satış fiyatı 1099 TL’den başlıyor.

Aksiyon arayanlara

Sony Xperia Tablet Z, rakipleri arasında suya en dayanıklı olanı. Bir metre su altında 30 dakika kalabiliyor ve bu özelliği onu aksiyon tutkunları için vazgeçilmez kılıyor. 10.1 inç reality ekrana sahip olan Tablet Z, HD görüntü kalitesine sahip. Büyük ekranına rağmen tablet Z nin ağırlığı 495 gram ve aynı zamanda 6,9 mm ile dünyanın en ince tableti özelliğini taşıyor. 8,1 megapiksel görüntü kalitesine sahip kamerası ve Android işletim sistemine sahip olan Sony Xperia Tablet Z nin Türkiye satış fiyatı 1499 TL’den başlıyor.

Uygulama meraklılarına

Yeni iPad Mini Retina ile aplikasyonlar artık daha canlı, daha hızlı. Küçük boyutları sayesinde de hep yanınızda olacak. Müşterilerinin isteklerini dikkate alan Apple, yeni iPad Mini modelinde yüksek çözünürlüklü 7,9 inç retina ekranını kullandı. Eski iPad Mini versiyonuna göre 4 kat işlemci ve 8 kat grafik performansı arttırılan yeni iPad Mini 10 saatlik pil ömrüyle beklentileri karşılıyor. Amerika fiyatı 399 Dolar’dan başlayan yeni iPad Mini’nin henüz Türkiye’de satışı yok.

DİĞER YENİ YAZILAR