Arsenal’in eski başkanı Türk yelkencilere karşı yarıştı

Zafer Malta bayraklı Daima’nın

Haberin Devamı

Arsenal Futbol Kulübü eski başkanı David Barry Dein da yarışa katılanlar arasındaydı. Bulunduğu yat “Take It Easier” Mega Yat kategorisinde üçüncülüğü kazandı. Ayrıca en şık giyinen takım ödülünün de sahibi oldular.

Bu yıl 23’ncüsü düzenlenen uluslararası Bodrum Yat Kupası, yarıştan öte festival havasındaydı. Dünyanın dört bir yanından yarışa katılan yelkene gönül vermiş yaklaşık bin sporcu ve misafir, hem yarıştı hem de kiraladıkları mega yatların keyfini çıkardı. 1989 yılından itibaren ERA Bodrum Yelken Kulübü tarafından her yıl düzenlenen Bodrum Yat Kupası’nın asıl amacı Bodrum’un charter filosundaki kaptan ve mürettebatın yelken bilgi ve becerisini geliştirmek. Yarış ise yaz sezonu bitişinin kutlaması niteliğinde gerçekleşiyor. Yabancı ahşap yatların da katıldığı Bodrum Yat Kupası aynı zamanda Bodrum tersanelerinde yapılan yatların sergilenmesine olanak sağlıyor. Yarışa katılmak isteyenler charter yatlarını kiralayarak yaz sezonunu uzatıyorlar.

Zafer Malta bayraklı Daima’nın

Yaklaşık 100 yatın katıldığı ve ülkemizde denizcilik alanında gerçekleştirilen en değerli etkinlilerden biri olarak kabul edilen Bodrum Yat Kupası’nın bu yılki galibi Malta bayraklı “Daima” yatı ile yarışan İhsan Süslü ve ekibiydi. Bodrum’un devasa ahşap yat filosunun yelkenleri ile dolan ufuk çizgisinin unutulmaz manzarası eşliğinde başlayan Vodafone Red, final etabında sabah hafif esen rüzgâr nedeniyle yarış taktikleri ön plana çıktı. Yelken alanı büyük olan bazı tekneler daha uzun bir rota çizerek dağlardan gelen rüzgârı yakalamaya çalıştı, diğerleri ise kısa rotayı takip etti. Öğleden sonra kuvvetlenen rüzgâr yarışın sonucunu da etkiledi. Dört etap sonunda oluşan genel klasmanda ‘Swansong’, Standart Yelken Donanımlı Tekneler Kategorisi’nde ‘Kaptan Yarkın’, Tırhandil Yatlar Kategorisi’nde ‘Montenegro’, Misafir Yatlar A Kategorisi’nde “Nikita”, Performans Cruiser Kategorisi’nde ‘Extasea’, Traditional Yatlar A kategorisinde ‘Ayaz’, B Kategorisi’nde ‘Montenegro’, C Kategorisi’nde ‘Knidos’ teknelerinin ekipleri birinci oldu. Organizasyon Komitesi Başkanı ve Era Yat Kulüp Başkanı Erman Aras, Bodrum Cup yarışlarına 15 yıldır aralıksız katılan “Montenegro”, 20 yıldır aralıksız katılan “Nostalgia” ve “Ayaz” tekneleri ekiplerine teşekkür plaketi sundu. Vodafone Türkiye İletişim Kıdemli Müdürü Tolga Yücel, genel klasman birincisi ‘Swansong’ teknesinin ekibine kupasını verdi ve Vodafone Türkiye olarak toplumların ekonomik ve sosyal yönden gelişiminde sporun yadsınamaz öneme sahip olduğuna inandıklarını ve bu doğrultuda sporun tüm dallarına yatırım yaptıklarını belirtti.

DİĞER YENİ YAZILAR