Yeni teknolojilerle plaj keyfi

İşte bu teknolojilerden bazıları...

Haberin Devamı

Teknoloji şirketleri yaza girdiğimiz bu günlerde yazlık ürünlerini duyurmaya başladılar. Kullanıcı ihtiyaçlarının ön planda tutulduğu tasarımlar ve uygulamalar bu yaz çok moda olacak. İşte bu teknolojilerden bazıları...

Panasonic Lumix FT3

Panasonic, öncüllerine oranla daha güçlü özellikleri ve dayanıklı tasarımıyla dikkat çeken, dış mekân kullanımı için özel olarak geliştirilmiş yeni Lumix FT3 dijital fotoğraf makinesini piyasaya sundu. HD video kaydı da yapabilen yeni 12.1 megapiksel Panasonic Lumix FT3, 12 metreye kadar suya, 2 metreye kadar düşmeye, kuma ve toza karşı dayanıklı. Panasonic Lumix FT3’te bulunan iA modu sayesinde hareket halinde de net fotoğraflar ve videolar çekebiliyorsunuz. Panasonic Lumix FT3, dâhili GPS fonksiyonu, pusula, yükseklikölçer ve barometre gibi yeni eklenen özellikleriyle denizin tadını çıkartırken de yanınızda olacak.

Boxer artık iPad’de

Türkiye’nin en prestijli erkek yaşam stil dergisi Boxer’ın iPad edisyonu çıktı. Artık Boxer’ı iPad üzerinden indirip okuyabilir ve arşivleyebilirsiniz. Boxer iPad edisyonunda, dergide kullanılan görsellere ek olarak daha özel fotoğrafları masa üstünüze indirebilirsiniz ve tüm yerli kapak kızı çekimlerinin backstage videolarını izleyebilirsiniz. Aktif menüsü sayesinde derginin kapak görseli veya “içindekiler” sayfasında bulunan haberlerden birine dokunduğunuzda, o haberin sayfasına anında yönlendiriliyorsunuz ve bu sayede haberi dergi içinde aramakla vakit kaybetmiyorsunuz. Boxer dergisi gibi Boxer iPad edisyonu da bu yaz plajların vazgeçilmezi olacak.

Liquid Image dalış maskesi


Dünyadaki tek entegre kameralı dalış maskesi olan Liquid Image sayesinde yüzerken ellerinizi kullanıp görüntü kaydetmek istediğinizde tek düğmeye basarak baktığınız objelerin HD video görüntüsünü veya 8 mp fotoğraflarını çekebileceksiniz.
5 metreden 40 metreye kadar derinliklerde çalışabilecek modellere sahip Liquid Image, sonradan eklenebilen hafıza sayesinde 16 saate kadar HD video kaydı ve 36 bin adet fotoğraf çekebiliyor. Video ve fotoğraflar USB arayüz sayesinde kolaylıkla bilgisayara aktarılabiliyor.

H2O Audio su geçirmez kutu

Dünyanın en çok satılan müzik çalarlarının başında gelen iPod serisinin suda kullanılmasını sağlayan bu kutu, iPhone dâhil tüm ipod modelleri için çözümler sunuyor. H2O Audio, su geçirmez kutu içine konulan ipod, kutuya takılan yine aynı marka su geçirmez kulaklıkla kullanılabiliyor ve Commander Scroll teknolojisi sayesinde elinizde eldiven olsa dahi menüler arasında gezinmenizi sağlıyor. Geliştirilmesinde dünyaca ünlü yüzücü, sörfçü ve triatlon sporcularının kullanıldığı H2O, faydalı olduğu kadar sıkıntılı olan yüzme seanslarınıza neşe katacak.

Star Walk aplikasyonu

Gecenin karanlığında gökyüzünde parlayan yıldızların aslında ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Cevabınız evet ise “Star Walk” aplikasyonu tam size göre çünkü cep telefonu veya tablet bilgisayarınıza yüklediğiniz aplikasyon sayesinde gece karanlığında parlayan objelerin ne olduğunu öğreneceksiniz. Bunun için aplikasyon yüklü cihazınızı merak ettiğiniz objeye doğru çevirmeniz gerekiyor. Böylece objeyle ilgili bilgiler ortaya çıkacak ve yıldız zannettiklerinizin aslında gezegen veya uydu da olabileceğini göreceksiniz. Bu aplikasyon sayesinde yaz gecelerinin gökyüzü seyirleri daha anlamlı olacak.

DİĞER YENİ YAZILAR